Rusia: relaxare pe regiuni a restricţiilor impuse contra COVID-19
Din cauza evoluţiei diferite a epidemiei, unele zone au deschis sezonul turistic de vară cu restricții sanitare, altele au prelungit carantina până cel puţin săptămâna viitoare.
Articol de Radio România Actualităţi, 16 Iunie 2020, 04:14
În Federația Rusă, relaxarea restricţiilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus se face diferit, în funcţie de situaţia din diverse regiuni.
În Moscova, care a fost unul din principalele focare de îmbolnăvire cu COVID-19, astăzi începe a doua fază a relaxării, după cum a relarat, Alexandr Beleavschi, corespondentul RRA în Rusia.
Alexandr Beleavschi:Moscova, metropola de 15 milioane de locuitori, cea mai afectată de epidemia de coronavirus din Rusia, intră în cea de-a doua fază a relaxării restricţiilor. Se deschid terasele de vară ale restaurantelor şi cafenelelor, unde mesele, însă, vor fi aşezate la cel puţin un metru şi jumătate unele de altele. Vor începe să funcţioneze muzeele, sălile de expoziţie, bibliotecile, grădinile zoologice, se reiau manifestările sportive, dar cu condiţia ca tribunele să fie folosite la maximum 10% din capacitate. Reintră în activitate normală clinicile stomatologice, disponibile până acum doar pentru urgenţe, încep să funcţioneze firmele de imobiliare, consultanţă şi publicitate. De asemenea, în capitala rusă se redeschid hotelurile. De altfel, una din cele mai aşteptate de ruşi măsuri în această vară este reluarea turismului intern, cel extern fiind deocamdată interzis. Din cauza evoluţiei diferite a epidemiei, unele regiuni au deschis deja sezonul turistic de vară, altele, dimpotrivă, au prelungit carantina până cel puţin săptămâna viitoare. Turismul va funcţiona însă la turaţie redusă, ca urmare a restricţiilor stabilite de Rospotrebnadzor, agenţia pentru protecţia consumatorului care răspunde de normele sanitare.
În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de COVID a crescut în Rusia cu 8.246, la peste 537.000, creşterea fiind însă cea mai mică din ultima lună. Numărul deceselor de COVID a crescut cu 143 la 7.091, iar cel al pacienţilor vindecaţi cu aproape 4.500, depăşind 284.000.