Rugăciuni speciale pentru pace în Orientul Apropiat
"Războiul marchează întotdeauna falimentul păcii, este întotdeauna o înfrângere pentru omenire", a spus suveranul pontif.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 08 Septembrie 2013, 11:05
Aproximativ 100 de mii de persoane de toate nationalitatile si de toate religiile s-au rugat pentru pace in Siria si in Orientul Apropiat la ceremonia prezidata sambata seara de Papa Francis la Vatican, in Piața San Pietro.
Suveranul Pontif a solicitat in discursul sau sa se inceteze cu suferita creata de războaie la nivel mondial, iar lumea sa renunțe la egoism si sa-i ajute pe cei aflați in dificultate.
"Când omul se gândeşte numai la sine, la interesele lui şi se pune pe sine în mijloc, când se lasă fascinat de idolii stăpânirii şi puterii, când ia locul lui Dumnezeu, atunci strică toate relaţiile, ruinează totul. Şi deschide uşa pentru a lăsa să intre violenţa, indiferenţa şi conflictul", a rostit Suveranul Pontif in fata miilor de pelerini de toate nationalitatile si de toate religiile veniti la veghea de rugaciune de la Vatican.
La ceremonia au luat parte mii de credicioşi. Foto: Elena Postelnicu.
"Să înceteze zgomotul armelor! Războiul marchează întotdeauna falimentul păcii, este întotdeauna o înfrângere pentru omenire....
"Iertarea, dialogul, reconcilierea sunt cuvintele păcii: în iubita naţiune siriană, în Orientul Apropiat, în lumea întreagă!
"Să ne rugăm pentru reconciliere şi pentru pace, să lucrăm in acest sens, să devenim cu toţii, în orice mediu, bărbaţi şi femei dereconciliere şi de pace!", este apelul Suveranului Pontif împotriva unei intervenții armate in Siria.
Printre pelerinii aflați la slujba de rugaciune pentru pace de la Vatican, care a ținut patru ore, s-au aflat si grupuri de romani.
"Am rãspuns invitatiei Prea Sfântului Pãrinte Papa Francisc, de a participa la o zi de post si de rugãciune pentru pacea din Siria, în Orientul Apropiat si în lumea întreagã.
"Am ales calea rugãciunii si a postului, a comuniunii între crestini si cu persoane de alte religii, pentru a învãta atât la nivel personal, cât si uman.
"Am venit pregãtitã sufleteste sa rămân pana la finalul acestei slujbe", marturiseste o tanara românca pentru Radio România Actualitati.
"Este foarte important sa vezi aici, in fata Basilicii San Pietro de la Vatican, rugandu-se împreuna persoane de mai multe religii: catolici, ortodocsi, musulmani si evrei.
"Este bine ca înțelegem riscurile pe care le poate provoca un război, oriunde in lume si trebuie sa ne unim ca sa luptam împotriva conflictelor", considera un alt cetățean roman venit la slujba de rugaciune prezidata de Papa Francisc.