România participă la Târgul de turism de la Madrid
România este interesantă prin cultură şi edificii istorice, iar turismul se dezvoltă foarte repede, spune Frederic Pierret directorul Organizaţiei Mondiale a Turismului.
01 Februarie 2013, 10:15
Cu un stand modest faţă de anii trecuţi, România este prezentă la Târgul de Turism de la Madrid, Fitur, deschis până în 3 februarie, astfel încât participanţii români se bazează la această ediţie pe calitatea informaţiilor pe care le oferă specialiştilor din agenţiile spaniole sau vizitatorilor.
De altfel, deşi Spania a atras anul trecut peste 57 de milioane de turişti, cu zece milioane mai mult decât însuşi numărul locuitorilor acestei ţări, şi acest domeniu este unul dintre puţinele prospere în criza prelungită din Europa; numărul firmelor participante a scăzut vizibil în standul românesc: sunt 26 de agenţii şi asociaţii de turism sau companii de transport.
Una dintre ele reprezintă regiunea Bucovinei, spune Raluca Dranca.
"Din statisticile noastre, spaniolii ocupă un al treilea loc în topul vizitatorilor, al turiştilor din Bucovina. Încercăm să le demonstrăm faptul că Bucovina, nordul României, este o regiune de mare interes turistic. Avem în zonă opt obiective turistice înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Tradiţiile, de asemenea, sunt un alt punct de atracţie deosebit de important pentru zonă", a spus Raluca Dranca.
România "are puncte forte" în atragerea turiştilor străini
Frederic Pierret, director executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, cu sediul la Madrid, a vizitat România şi crede că are mai multe puncte forte în atragerea turiştilor străini.
"România este interesantă prin cultură şi edificii istorice. Turismul se dezvoltă foarte repede şi puternic şi cred că va fi un succes. Cele mai importante atracţii sunt: cultura, oamenii şi peisajele româneşti", a declarat Frederic Pierret.
Numărul spaniolilor care au vizitat România în primele nouă luni ale anului trecut se apropie de 60.000.
Pentru cei care nu cunosc tradiţia încondeiatului, artistul popular Letiţia Orşivschi face demonstraţii la standul de la Fitur.
"Chiar dacă eu nu vorbesc limba spaniolă, o înţeleg. Reacţiile sunt foarte bune. Doamne ajută să fie spre mai bine. Turismul se face în Bucovina şi datorită meşteşugurilor şi produselor naturale, aşa că eu vă aştept cu drag în Bucovina şi pe dvs şi pe toţi spaniolii care doresc să descopere un loc deosebit de frumos în frumoasa noastră Românie", spune Letiţia Orşivschi.