"Reiterez angajamentul ferm al României pentru combaterea terorismului"
România va face mai mult pentru a atinge, până în 2030, obiectivele Organizaţiei Naţiunilor Unite privind dezvoltarea durabilă, spune preşedintele Klaus Iohannis.
Articol de Florin Lepădatu, 26 Septembrie 2019, 08:21
România va face mai mult pentru a atinge, până în 2030, obiectivele Organizaţiei Naţiunilor Unite privind dezvoltarea durabilă, spune preşedintele Klaus Iohannis.
Acestea includ eradicarea sărăciei, educaţie de calitate, energie curată - la preţuri accesibile - şi măsuri urgente de combatere a schimbărilor climatice.
Problemele de mediu sunt în atenţia liderilor lumii în aceste zile, la New York, la summitul ONU, unde şeful statului a susţinut un discurs miercuri.
El a spus că România nu a fost ocolită de efectele adverse ale schimbărilor climatice şi că a pornit iniţiative pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Klaus Iohannis s-a referit şi la combaterea terorismului, după cum aflăm de la trimisul RRA, Alina Stănuţă: "Şeful statului a condamnat, în intervenţia sa, atacurile teroriste şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru combaterea terorismului la nivel internaţional.
Klaus Iohannis: "Recent, astfel de atacuri care au avut loc la Kabul, Afganistan, au pus capăt vieţii a doi cetăţeni români şi au rănit grav încă unul.
Reiterez angajamentul ferm al României pentru combaterea terorismului la nivel internaţional, folosind toate instrumentele disponibile."
Schimbările climatice sunt o provocare globală, mai arăta preşedintele Klaus Iohannis, care menţiona că Strategia Naţională a României în domeniu a fost concepută cu scopul de a forma o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.
Klaus Iohannis: "Schimbările climatice reprezintă, fără îndoială, o provocare globală, de la penuria de apă şi insecuritatea alimentară până la creşterea nivelului mărilor şi oceanelor.
Mulţumesc secretarului general pentru leadershipul său în generarea unei agende semnificative pe această temă pe întreg parcursul acestui an.
Nici România nu a fost ocolită de efectele adverse ale schimbărilor climatice, dar am venit la această sesiune a Adunării Generale cu speranţă şi responsabilitate.
Speranţa că nu este prea târziu să avem o planetă sigură şi unde mediul este protejat pentru copiii noştri şi responsabilitatea de a întreprinde măsuri concrete pentru a îndeplini angajamentele luate prin Acordul de la Paris şi prin regulile convenite la Katowice, inclusiv prin continuarea eforturilor de a limita creşterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial."