Raport ONU referitor la schimbările climatice: Cod roșu pentru umanitate
Raportul ONU privind schimbările climatice a fost dat astăzi publicității.
09 August 2021, 14:32
Raportul ONU privind schimbările climatice, care a fost dat publicităţii astăzi, anunţă că omenirea se va confrunta cu o creşterea semnificativă a temperaturilor, precipitaţii abundente în unele zone şi perioade de secetă, din cauza intensificării gazelor cu efect de seră.
Experţii ONU susţin că tendinţa afectează fiecare regiune locuită, iar unele modificări, printre care creşterea nivelului mării, vor dura sute sau chiar mii de ani.
Sunt aşteptate reacţii la nivel înalt din partea guvernului de la Londra, care va organiza peste câteva luni o conferinţă ONU, considerată un moment crucial în combaterea încălzirii globale. Detalii ne oferă din capitala Regatului Unit, corespondenta RRA, Aura Neag.
Raportul privind situația climatică, publicat de Națiunile Unite, este un cod roșu pentru umanitate.
Raportul susține fără echivoc că oamenii, prin comportamentul lor, au contribuit la schimbările climatice profunde, pe care le vedem astăzi.
Doar în ultimele luni umanitatea a asistat la incendiile devastatoare din Grecia, Turcia sau Statele Unite şi la inundațiile biblice din Germania și Belgia.
Raportul publicat astăzi se bazează pe studii științifice din mai multe țări. Oamenii de știință susțin că dacă emisiile de carbon vor fi reduse la jumătate până în 2030, efectele devastatoare pot fi oprite.
Marea Britanie va organiza în câteva luni o conferință majoră a Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice, care se cheamă COP21. La această conferință, ce va avea loc loc la Glasgow în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie, vor participa șefi se stat și de guvern din întreaga lume și se așteaptă decizii majore în combaterea efectelor încălzirii globale.
Oficialii britanici spun că deciziile ce trebuie luate sunt dificile și implică schimbări profunde în viața oamenilor și costuri însemnate.
Aceste schimbări includ, de exemplu, reducerea consumului de carne și înlocuirea centralelor termice pe bază de gaze.
(RS)