Procedură de infringement, pentru 19 state, inclusiv România
Executivul comunitar a declanşat azi procedura de infringement, de nerespectare a legislaţiei în materie de azil, împotriva a 19 state, inclusiv România.
23 Septembrie 2015, 18:13
Comisia Europeană propune alocarea unor fonduri suplimentare de 1,7 miliarde de euro pentru criza refugiaţilor.
Totodată executivul comunitar a declanşat azi procedura de infringement, de nerespectare a legislaţiei în materie de azil, împotriva a 19 state, inclusiv România.
Propunerea de alocare a unor fonduri suplimentare pentru aceasta criză va fi prezentată şefilor de stat şi de guvern care se reunesc în această seară la Bruxelles.
Comisia Europeană caută acum soluţii financiare la criza refugiaţilor, după ce propunerea sa de repartizare a refugiaţilor a fost votată aseară de către statele membre.
Iată de ce executivul comunitar va merge în faţa liderilor europeni în acestă seară cu o propunere de suplimentare cu 1,7 miliarde de euro a fondurilor pentru structurile de primire de urgenţă şi impulsionarea acordării de ajutor pentru refugiaţii din afara blocului comunitar.
Comisarul pentru politica regională, Corina Creţu, a spus că în prezent este analizat cum se poate contribui prin fonduri structurale la integrarea socială a imigranţilor legali şi a refugiaţilor.
Corina Creţu, în legătură cu votul de seară din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne: M-a întristat că ţara din care vin nu împărtăşeşte principiul solidarităţii şi, aşa cum am spus şi presei române, solidaritatea este necesară ca într-o familie, şi la bine şi la greu. Ţările central- şi est-europene au beneficiat mult de pe urma fondurilor, 80% din acestea merg în investiţii în aceste ţări. Divizarea în cadrul acestor ţări nu este bună pentru construcţia comunitară
Tot astăzi Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement în cazul a 19 state membre, printre care şi România, pentru nerespectrea dreptului de azil.