Primul interviu al disidentei din Myanmar
Liderul pro-democraţie din Myanmar, Aung San Suu Kyi, a precizat că anii de arest la domiciliu reprezintă o soartă mult mai bună decât cea a altor lideri politici birmanezi, care zac în închisoare.
Articol de Răzvan Stancu, 14 Noiembrie 2010, 16:26
În cadrul primului interviu acordat de la eliberarea sa, liderul pro-democraţie din Myanmar, fostă Birmania, Aung San Suu Kyi, a declarat pentru BBC că, înainte de a decide ce va face în continuare, intenţionează să asculte ce doresc birmanezii.
"Sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le aflu despre prezent. Vreau să îi ascult pe oameni, acesta este, de fapt, primul lucru pe care îl voi face, vreau cu adevărat să îi ascult pe oameni, vreau să aflu ce doresc alte ţări, vreau să aflu ce cred ele că pot face pentru noi, ce credem noi că putem face pentru ele şi vreau să aflu cum să facem lucruri care să fie acceptate de cât mai mulţi oameni posibil", a subliniat doamna Suu Kyi.
Liderul pro-democraţie a precizat că anii de arest la domiciliu reprezintă o soartă mult mai bună decât cea a altor lideri politici birmanezi, care zac în închisoare.
Doamna Suu Kyi a recunoscut că există încă pericolul de a fi arestată din nou, dar a subliniat că nu se teme de acest lucru.
Video: Aung San Suu Kyi după ce a fost eliberată.
Cea mai celebră disidentă din Myanmar, Aung San Suu Kyi a fost pusă în libertate după şapte ani de arest la domiciliu.
Aung San Suu Kyi a devenit celebră în întreaga lume pentru lupta paşnică, dar susţinută, pe care o duce împotriva regimului militar din Myanmar.
În anul 1991 Aung San Suu Kyi a primit Premiul Nobel pentru Pace.