Prima reuniune a Consiliului Competitivitate din mandatul României
Consiliul Competitivitate a adoptat, luni, la Bruxelles, primele concluzii cu privire la impactul inteligenţei artificiale asupra industriei Uniunii Europene.
Articol de Florin Lepădatu, 19 Februarie 2019, 07:32
Consiliul Competitivitate a adoptat, luni, la Bruxelles, primele concluzii cu privire la impactul inteligenţei artificiale asupra industriei Uniunii Europene.
Miniştrii economiei din statele membre au discutat şi pe marginea programului "O planetă curată pentru toţi", care propune reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050.
Cu o sinteză a discuţiilor, Amalia Bojescu: "La prima reuniune a Consiliului Competitivitate, din mandatul României, miniştrii de resort au adoptat primele concluzii referitoare la impactul inteligenţei artificiale asupra industriei Uniunii Europene.
Ministrul economiei Niculae Bădălău, care a prezidat această reuniune, a vorbit despre importanţa care o are stimularea dezvoltării şi utilizării inteligenţei artificiale în Europa, prin creşterea investiţiilor în acest sector şi consilidarea colaborării în privinţa cercetării şi inovării dintre industrie şi mediul universitar.
Niculae Bădălau: "Suntem cu toţii de acord că inteligenţa artificială va avea un impact considerabil asupra vieţilor noastre, inclusiv asupra funcţionării economiei noastre şi a modului în care va fi organizată munca în viitor.
Industria europeană trebuie să fie pregătită în acest sens, pentru a-şi menţine competivitatea pe pieţele globale."
Niculae Bădălău a mai precizat că o atenţie deosebită va fi acordată consolidării competitivităţii industriei europene şi ameliorării funcţiei pieţei unice.
Miniştrii au discutat şi despre programul "O planetă curată pentru toţi", fiind salutată iniţiativa preşedinţiei române de a se implica activ şi a susţine viziunea propusă de Comisia Europeană.
Aceasta propune zero emisii cu efect de seră, până în anul 2050."