Premierul Marcel Ciolacu va face o vizită oficială la Londra
Premierul Marcel Ciolacu va face în această săptămână o vizită oficială la Londra, unde se va întâlni cu omologul său britanic, Keir Starmer, şi cu speakerul Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle.
Articol de Radio România Actualităţi, 11 Noiembrie 2024, 07:42
Premierul Marcel Ciolacu va face în această săptămână o vizită oficială la Londra, unde se va întâlni cu omologul său britanic, Keir Starmer, şi cu speakerul Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle. Discuţiile vor viza consolidarea relaţiilor bilaterale şi colaborarea dintre cele două ţări, în special în domeniul economic şi al combaterii evaziunii fiscale. Premierul român va participa şi la Forumul Economic România-Marea Britanie.
Are detalii trimisul RRA, Andrei Şerban: ”Vizita la Londra a premierului Marcel Ciolacu a fost pregătită încă de săptămâna trecută, atunci când Executivul a adoptat un memorandum care actualizează convenţia dintre cele două ţări în ceea ce priveşte impozitarea şi prevenirea evaziunii fiscale, aşa cum a precizat purtătorul de cuvânt Mihai Constantin.
Mihai Constantin: ”Noul document ţine cont de modificările aduse în legislaţia românească în cursul anului 2023, cât şi de cele racordate la perspectiva obiectivului României de aderare la OCDE. Vizita de lucru a premierului României la Londra va include întrevederi cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi cu speakerul Camerei Comunelor din Londra.”
La Forumul Economic, ţara noastră se va prezenta ca a doua cea mai independentă ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere energetic, cu obiectivul de a atinge independenţa energetică deplină până în 2030. Din acest motiv, România oferă condiţii ideale pentru investiţii verzi şi durabile pentru a combate schimbările climatice, iar parcurile eoliene offshore sunt următoarea dezvoltare majoră în peisajul energetic al ţării noastre. Pentru investitorii britanici importante sunt şi ajutoarele de stat pe care le va acorda Guvernul de la Bucureşti şi care sunt granturi de până la 60% din valoarea investiţiei pentru promovarea proiectelor Greenfield. De asemenea, investitorii britanici se pot implica şi în proiecte de energie regenerabilă.”/editor Florin Lepadatu/