Prăbușirea avionului rus în Marea Neagră: Căutări asidue
Autorităţile de la Moscova au suplimentat forţele care caută victimele şi resturile avionului prăbuşit în Marea Neagră.
26 Decembrie 2016, 14:35
Autorităţile de la Moscova au suplimentat forţele care caută victimele şi resturile avionului prăbuşit ieri în Marea Neagră lângă Soci, cu 92 de persoane la bord. Potrivit guvernatorului regional, localnicii participă şi ei la căutări. Catastrofa a provocat o mare emoţie în Rusia, unde astăzi e zi de doliu naţional, pentru că în avion se aflau mai toţi membrii emblematicului cor al armatei.
Forțele care participă la operațiunile de căutare au crescut la 3.500 de persoane, 45 de nave, cinci elicoptere și un mare număr de drone aeriene și submarine. Urmează să li se alăture două batiscafuri. A fost extinsă și aria căutărilor, îngreunată de relieful fundului și curenții marini.
Tabloul catrastrofei rămâne în continuare neclar, dar, conform datelor precizate, avionul s-a prăbușit la circa 7 km de țărm, după ce a virat la dreapta, în sens contrar traseului și posibil în intenția de a reveni pe aeroport. Din ceea ce se știe până acum, echipajul nu a lansat semnale de alarmă și nu a menționat niciun incident.
Ancheta analizează toate cauzele posibile ale catrastrofei, niciuna din ipoteze nefiind declarată prioritară. Posibilitatea unui atentat terorist nu este nici ea susținută de dovezi.
Cele mai multe dintre victime, 64 de persoane, făceau parte din Corul Armatei ruse ce urma să participe la un concert de Anul Nou pentru militarii ruși din Siria. Între victime se numără și doctorul Elisabeta Glinca, cunoscută în Rusia și în afara ei pentru numeroasele acțiuni umanitare ale fundației sale.
Și-au pierdut viața și nouă jurnaliști de la trei posturi de televiziune din Rusia.
Autoritățile au anunțat că familiile victimelor vor primi din partea statului compensații în valoare de un milion de ruble.