Papa Francisc nu exclude pericolul infiltrării de teroriști în Europa
Suveranul Pontif a precizat că nu exclude posibilitatea ca Roma să devina o țintă a teroriștilor din ISIS, care ar putea pătrunde în țările europene ca refugiați.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 15 Septembrie 2015, 11:37
Papa Francisc și-a reiterat apelul, lansat zilele trecute către parohii și către instituțiile catolice, de a accepta familii de refugiați, dar avertizează asupra pericolului infiltrării ISIS în Europa.
Papa Francisc nu pierde vremea și anunță, într-un interviu acordat postului Radio Renascenca din Portugalia că deja au fost găsite cele două familii de refugiați care vor fi primite și găzduite chiar de Vatican. ”Vor rămâne până când va vrea Dumnezeu” a mai adăugat Suveranul Pontif exact în ziua în care s-a închis graniţa dintre Serbia şi Ungaria, iar Germania a anunţat că reintroduce controalele la graniţa cu Austria, la fel si Cehia.
Această decizie a Suveranului Pontif a provocat o adevărată polemică în Peninsulă, unde mii de italieni nu au o casă, un acoperiș sub care să doarmă, iar până acum biserica nu a reușit să le ofere acestora mai mult decât o mâncare caldă, haine și posibilitatea de a face o baie.
Tot în interviul acordat postului de radio catolic portughez, Suveranul Pontif a precizat că nu exclude posibilitatea ca Roma să devina o țintă a teroriștilor din cadrul grupării Statul Islamic, care ar putea pătrunde în țările europene ca refugiați.
“E adevărat, recunosc că, în prezent, condițiile de siguranță la frontierele europene nu sunt ceea ce au fost odată. Adevărul este că, la doar 400 de kilometri de Sicilia, există o grupare teroristă incredibil de crudă. Deci, există pericolul de infiltrare” a declarat Papa Francisc adăugând că: “Nimeni nu a spus că Roma este imună în fața acestei amenințări”.
Cu toate acestea, Papa Francisc consideră că “trebuie să le urăm bun-venit refugiaților care ajung în Europa în ciuda tuturor măsurilor de siguranță, pentru că aceasta este o poruncă din Biblie”.
Referitor la ceea ce se întâmplă în prezent în Europa, Suveranul Pontif precizează că ”nu putem fi simpliști” în ceea ce privește gestionarea crizei migranților și a solicitanților de azil din perspectiva “crizei imense de pe piața muncii” din Europa.