Papa Francisc a omagiat personalitatea predecesorului său, Benedict al XVI-lea
Vorbind despre bunătate ca mod de viață, care favorizează fraternitatea și prietenia socială, Papa Francisc s-a referit în rugăciunea Te Deum de la Vatican și la Benedict al XVI-lea.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 01 Ianuarie 2023, 10:23
Fostul Papă Benedict al XVI-lea, decedat ieri, la vârsta de 95 de ani, va fi înmormântat pe 5 ianuarie. Funeraliile vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican şi vor fi conduse de Papa Francisc.
Ieri, serviciul de presă al Sfântului Scaun a publicat 'testamentul spiritual' al fostului papă, 'Tuturor celor cărora le-am făcut rău într-un fel sau altul, le cer iertare din adâncul inimii', a scris Joseph Ratzinger, care a fost papă din 2005 până în 2013.
El a fost primul suveran pontif care a demisionat din funcţie în ultimii 600 de ani, invocând motive de sănătate.
Papa Francisc a omagiat, aseară, personalitatea predecesorului său, Benedict al XVI-lea. Într-o ceremonie la Bazilica Sfântul Petru din Roma, Suveranul Pontif a subliniat sacrificiile făcute de acesta pentru binele Bisericii.
Vorbind despre bunătate ca mod de viață, care favorizează fraternitatea și prietenia socială, Papa Francisc s-a referit în rugăciunea Te Deum de la Vatican și la Benedict al XVI-lea.
Papa Francisc: Cu emoţie ne amintim de el, o persoană atât de nobilă, atât de bună și simțim atâta recunoștință în inimile noastre, recunoștința față de Dumnezeu pentru că l-a dăruit bisericii și lumii, recunoștință față de el pentru tot binele pe care l-a făcut și mai ales pentru mărturia sa de credință și de rugăciune, în special în acești ultimi ani ai vieții sale în care s-a retras.
Potrivit Suveranului Pontif, bunătatea este un factor important și în cultura dialogului, dialog care este indispensabil. pentru a trăi în pace, dar și un antidot împotriva cruzimii, a anxietăţii distructive şi a freneziei.
Papa Francisc: Aceste boli ale vieții noastre de zi cu zi ne fac agresivi și incapabili să cerem permisiunea, să ne cerem scuze sau pur și simplu să spunem mulțumesc.
După prima sa rugăciune Angelus din acest an, Papa Francisc va adresa și un mesaj de Ziua Mondială a Păcii.