Papa Benedict al XVI-lea la San Marino
Papa Benedict al XVI-lea se află într-o vizită în statul San Marino, republica cea mai veche din lume. Vizita se încheie la Montefeltro - Pennabilli, în provincia Rimini, sediul episcopal al diecezei.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 19 Iunie 2011, 13:41
"Doamne, măreşte în noi credinţa" este motto-ul ales de organizatori pentru această primă vizită a Suveranului Pontif la San Marino – Montefeltro.
Potrivit Radio Vatican, dieceza de San Marino-Montefeltro constituie de fapt "o Biserică foarte veche ai cărei credincioşi cu inimă deschisă şi unanimi vor să fie întărţi în credinţă: o societate care cere Papei să-i indice strada de urmat pentru a ieşi de acea secularizare care o roade din interior".
La slujba prezidată de Suveranul Pontif pe Stadionul din Serravalle asistă 22 de mii de credincioşi.
Benedict al XVI-lea ţine predica şi conduce recitarea rugăciunii "Angelus".
"Un sanmarinez din trei vrea să-l vadă pe Sfântul Părinte"
4 mii de tineri îl vor întâlni pe Sfântul Părinte la Pennabilli.
"Un sanmarinez din trei vrea să-l vadă pe Sfântul Părinte", a declarat episcopul de San Marino-Montefelctro, monseniorul Luigi Negri.
Suveranul Pontif va lua prânzul la Casa San Giuseppe, în localitatea Valdragone, după care va saluta organizatorii diecezani ai vizitei şi membrii Fundaţiei Internaţionale "Ioan Paul al II-lea" şi va urca pe Muntele Titan, "inima" acestui mic stat.
Spre seară Suveranul va merge la Pennabilii, în provincia Rimini, sediul episcopal al diecezei, la întâlnirea cu tinerii.
Dieceza cuprinde două State suverane, San Marino şi Italia, şi are 81 de parohii, dintre care 38 în regiunea italiană Marche, şi 31 în Emilia-Romagna, iar 12 în Republica San Marino.
"Pe lângă un important moment de credinţă pentru Republica San Marino, vizita lui Benedict al XVI-lea reprezintă o ocazie extraordinară pentru a aminti lumii întregi principiile pe care se bazează această străveche republică, care sunt pacea, toleranţa, şi apărarea drepturilor omului.
"Străvechiul pământ al libertăţii are şi astăzi la bază aceleaşi principii. Libertatea şi valorile creştine pe care comunitatea sanmarineză şi-a bazat originea, şi le vrem apărate de toţi în mod responsabil reprezintă drapelul pe care nu îl ducem mai departe la nivel internaţional", a declarat Antonella Mularoni, secretar de Stat pentru Afacerile Externe ale Republicii San Marino.