Ministerul francez al Sănătății lansează o strategie de reacție rapidă
Ministerul francez al Sănătății lansează o strategie de reacție rapidă în cazul confruntării cu al doilea val de epidemie.
Articol de Florin Lepădatu, 26 Iunie 2020, 08:18
În Franța, Ministerul Sănătății lansează o strategie de reacție rapidă pentru situația în care țara s-ar confrunta cu al doilea val de epidemie.
Testare de amploare, stocuri de măști, medicamente și aparate de respirat, creșterea numărului de paturi în serviciile de reanimare - sunt măsurile avute în vedere pentru ca autoritățile să evite o noua izolare generalizată.
Cu detalii de la Paris, corespondenta RRA, Daniela Coman: "O amplă campanie de testare v-a fi demarată în curând în 30 de localități din regiunea pariziană aflată în apropierea focarelor deja identificate, pentru că acolo există încă potențial viral, inclusiv prin prezența asimptomaticilor ce pot transmite virusul fără să știe.
Ministrul francez al sănătății, Olivier Véran, a precizat că 1,3 milioane de persoane vor primi un fel de voucher medical cu care să își poată face gratuit testul virologic în orice laborator de stat sau privat, chiar dacă nu au simptome.
Suntem în fază de experiment, iar dacă francezii vor răspunde pozitiv la această campanie, ea va fi aplicată și în alte regiuni, a explicat ministrul.
În prezent, în patru regiuni din Franța sunt concentrați 75% din pacienții cu maladia COVID-19 internați în spitale.
În paralel, este sporită rezerva națională de medicamente și măști și se iau măsuri pentru creșterea capacității secțiilor de reanimare, de la cele 9.000 de paturi echipate, disponibile în prezent în toate spitalele din țară, se va ajunge la cel puțin 12.000.
Ministrul Olivier Véran a atras atenția că trebuie evitate aglomerările de persoane și comportamentul riscant, insistând ca populația să respecte distanța fizică și celelalte gesturi de limitare a propagării virusului.
De la începutul săptămânii, în Franța au fost făcute 250.000 de test, iar peste 99% dintre ele au ieșit negative.
În prezent, sunt active, dar sub control, 77 de focare de mici dimensiuni, iar, ieri, 124 de noi pacienţi confirmați au ajuns la spital, dintre care 15 în stare gravă.
În schimb, sute de bolnavi părăsesc zilnic spitalele, iar numărul celor de la reanimare continuă să scadă și el."