Lumea regretă dispariţia lui Steve Jobs
Barack Obama, Rupert Murdoch, Bill Gates şi Mark Zuckerberg se numără printre personalităţile care şi-au exprimat regretul faţă de decesul lui Steve Jobs, cofondatorul Apple, potrivit Reuters.
06 Octombrie 2011, 07:35
Preşedintele american, Barack Obama, l-a descris pe Steve Jobs drept un vizionar şi unul din cei mai importanţi inovatori din Statele Unite.
Liderul de la Casa Albă a declarat că nu ar putea să existe un tribut mai mare decât succesul lui şi decât faptul că o mare parte a lumii a aflat de moartea sa de pe un dispozitiv pe care Jobs l-a inventat.
Preşedintele Microsoft, Bill Gates, a declarat că rivalul său a avut un impact profund asupra lumii.
Rupert Murdoch, CEO al News Corporation, a spus: "Azi am pierdut unul dintre cei mai influenţi gânditori, creatori şi antreprenori ai tuturor timpurilor. Steve Jobs a fost pur şi simplu cel mai mare CEO al generaţiei sale.
"Deşi sunt profund întristat la auzul veştii despre moartea sa, îmi amintesc de puternicul impact avut de el în revoluţionarea modului în care oamenii consumă media şi divertismentul. Sunt alături de familia sa şi de toţi cei care au avut oportunitatea să lucreze alături de el în concretizarea multora dintre viziunile sale".
Video: flori şi lumânări la sediul Apple din California. Sursa: Reuters.
Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, i-a mulţumit lui Steve Jobs că i-a fost "mentor şi prieten".
"Mulţumesc că ne-ai arătat că ceea ce construieşti poate schimba lumea. Îmi va fi dor de tine", a mai spus Mark Zuckerberg.
Pagina de primire a siteului companiei Apple prezenta miercuri seară o fotografie mare alb negru a cofondatorului său Steve Jobs, la puţin timp de la anunţarea decesului acestuia.
Pe pagina Google, sub bara destinată căutării pe internet, se afla înscrisă menţiunea "Steve Jobs, 1955-2011" , menţiune care trimite direct la pagina de primire a companiei Apple, informează agenţia France Presse.
Steve Jobs, "unul din cei mai importanţi inovatori din SUA"
Steve Jobs s-a retras din funcţie în august din cauza stării grave de sănătate.
În 2004 a fost diagnosticat cu cancer la pancreas.
De la iPod, la iPhone şi până la iPad, compania fondată de Steve Jobs a transformat felul în care folosim tehnologia comunicaţiilor.
El a pus bazele Apple în anii '70, dar după succesul timpuriu cu computerul Mac, compania a întâmpinat probleme şi Jobs a fost forţat să plece.
Când s-a întors, în 1997, supravieţuirea Apple era sub semnul întrebării, dar a prezidat o revenire spectaculoasă.
Până în 2010, Apple a devenit mai valoroasă decât Microsoft şi fondatorul companiei era recunoscut ca fiind unul dintre geniile generaţiei lui.
Steve Jobs va rămâne cunoscut drept cel care a susţinut că felul în care arată tehnologia este la fel de important cu ceea ce ştie să facă.
Video: Steve Jobs, un discurs din 2005 despre viaţa şi cariera sa, susţinut la universitatea Standford (în limba engleză).
În discursul rostit la universitatea Standford, Steve Jobs a povestit câteva momente din viaţa sa, pornind de la momentul în care a fost adoptat şi ajungând până la ziua în care a fost diagnosticat cu cancer.
"Nici nu ştiam ce este pancreasul atunci când doctorii mi-au dat diagnosticul", le-a mărturisit co-fondatorul Apple celor care au asistat la discursul său.
Vorbind despre cariera sa, Steve Jobs a povestit cum a fondat compania şi a amintit de lansarea produsului Macintosh.
--fb1
Un alt moment la care a făcut referire a fost cel în care s-a reoreintat spre producţia de filme de animaţie.
În acest context, el a vorbit despre producţia primului film de animaţie realizat integral pe computer, Toy Story.