În Ucraina, cele mai grele lupte continuă să se dea în zona orașului Bahmut
Armata ucraineană raportează că a respins ieri 45 de atacuri ale ruşilor pe frontul de est și că luptele cele mai grele continuă să se dea în zona orașului Bahmut.
Articol de Florin Lepădatu, 24 Aprilie 2023, 08:09
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Armata ucraineană raportează că a respins ieri 45 de atacuri ale ruşilor pe frontul de est și că luptele cele mai grele continuă să se dea în zona orașului Bahmut. Potrivit trimisului RRA Ilie Pintea, la apărarea orașului iau parte inclusiv trupe ucrainene de grăniceri, venite din cealaltă parte a țării. Contingentele ucrainene se rotesc pentru a rezista asalturilor rusești, conduse în special de forțele de mercenari Wagner, întărite de curând de trupe speciale ale Moscovei.
Reporter: Ilie Pintea - ”Trupele de grăniceri s-au alăturat Comandamentului Forţelor Întrunite încă din prima perioadă a războiului din Ucraina și luptă alături de celelalte structuri ale armatei în toate zonele în care e nevoie, inclusiv în Bahmut. Acolo se găsesc și grănicerii de pe frontiera de vest aflată la aproape 1.200 de kilometri, care apără acum estul țării.
Lt.-col Ihor Lîzogub, ofiţer de relaţii publice al Serviciului de grăniceri din cadrul forțelor întrunite: ”La Bahmut sunt atacuri continue de artilerie cu mortiere, tancuri. Inamicul folosește aviația militară asupra pozițiilor noastre. În afară de asta sunt luptele zilnice pentru ocuparea pozițiilor noastre. Militarii Serviciului de grăniceri iau parte la confruntări directe cu soldații ruși și zilnic provoacă pierderi inamicului. Trupele de grăniceri îndeplinesc acele misiuni care sunt încredințate de comandamentul general. Toate rotațiile batalioanelor și alte misiuni se efectuează conform unor planificări pentru ca trupele de apărare, inclusiv grănicerii, să fie apte de luptă și să îndeplinească promisiunile primite. Bineînțeles că este greu. Ca militari, toți înțelegem că e război, însă a fost foarte dificil în lumea de astăzi să înțelegem că avem ca vecini o țară agresor, care, prin metode barbare, va purta un război de exterminare a noastră. A fost greu, însă pas cu pas ne îndreptăm spre eliberarea teritoriilor Ucrainei de invadatorii ruși, pentru a reveni la granițele statului nostru.”
Structura grănicerilor participă la luptele de pe frontul de est până la Herson, asigurând sprijin pentru batalioanele dislocate în Bahmut şi Doneţk și susținând liniile de apărare din avanpostul acestora.”