În Franța s-a autorizat tratamentul cu hidroxiclorochină
În Franța, a fost autorizată și reglementată prin decret al Guvernului prescrierea tratamentului cu hidroxiclorochină.
Articol de Florin Lepădatu, 27 Martie 2020, 07:42
În întreaga lume continuă cursa pentru găsirea unui vaccin pentru noul coronavirus, însă acest proces este unul mai de durată, precum și a unor tratamente eficiente.
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că, în acest moment, există 44 de posibile vaccinuri în faza de testare clinică.
În ceea ce privește tratamentele, Australia a anunţat că 4.000 de angajații din sistemul de sănătate au acceptat să se testeze pe ei un vaccin vechi de un secol pentru tuberculoză, pentru a vedea dacă este eficient.
În Franța, pe de altă parte, a fost autorizată și reglementată prin decret al Guvernului prescrierea tratamentului cu hidroxiclorochină, o moleculă antimalarie și în cazul bolnavilor infectați cu coronavirus, în timp ce controversele pe această temă continuă în mediul științific, după cum transmite corespondenta RRA, Daniela Coman: " Decretul guvernamental prevede că molecula hidroxiclorochina, asociată cu medicamentul Lopinavir sau varianta sa Ritonavir, pot fi prescrise și administrate de către medic pacienților cu COVID-19.
Tratamentul se face în spitale și poate fi continuată acasă după externare, cu autorizarea medicului care l-a prescris inițial.
Decizia vine după o lungă perioadă de controverse în lumea medicală, care este împărțită pro și contra acestui tratament, din cauza efectelor adverse pe care acesta le-ar da.
Anterior, ministrul sănătății a respins folosirea tratamentului pe scară largă împotriva COVID-19, fiind de acord doar cu testarea sa pe pacienții aflați în stare foarte gravă.
În decretul publicat ieri, această condiție lipsește.
De la apariția noului coronavirus în China, reputatul profesor Didier Raoult, directorul Institutului de Boli Infecțioase din Marsilia, apără folosirea hidroxiclorochină ca tratament anti-COVID-19.
Potrivit studiilor sale și a experimentelor pe pacienți, tratamentul dă rezultate dacă este administrat înainte ca pacientul să ajungă stare gravă.
Decretul mai prevede interzicerea exportului medicamentelor respective, precum și limitarea vânzării lor în farmacii pentru alte afecțiuni la care sunt recomandate."