Hotelurile din Paris, "ocupate la doar 30% din capacitate"
Din cauza restricțiilor impuse în timpul acestei crize sanitare, 40% din spațiile de cazare din Paris au rămas închise din martie 2020.
Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 25 Iulie 2021, 15:18
În plin sezon turistic, Parisul, odată cel mai vizitat oraș din lume, încă așteaptă revenirea turiștilor străini.
Chiar dacă aparent pe stradă par să fie mai mulţi decât anul trecut, majoritatea europeni și un număr mic de americani, industria hotelieră se află în mare suferință. Sunt slabe șanse să își revină.
Majoritatea hotelurilor pariziene raportează pentru anul acesta pierderi de până la 60 - 70% din cifra lor de afaceri, în comparație cu 2019, potrivit Grupului național al independenților din industria de hoteluri și restaurante din regiunea pariziană.
Din cauza restricțiilor impuse în timpul acestei crize sanitare, 40% din spațiile de cazare din Paris au rămas închise din martie 2020.
Multe au fost scoase deja la vânzare și există temerea că ele ar putea fi cumpărate de străini. În cea mai mare suferință se află hotelurile de lux, așa-numitele palace-uri, precum și cele de patru stele situate în zonele scumpe din cartierele istorice ale capitalei franceze, frecventate în general de clientela bogată ce sosea din Asia sau din Orientul Mijlociu. Iar apoi, cele mai importante venituri ale marilor hoteluri proveneau din turismul de afaceri, care este tras în continuare pe linie moartă și nimeni nu știe dacă marile companii economice, care şi-au perfecționat telemunca și comunicarea la distanță, vor mai reveni la vechiul model de reuniuni profesionale sau de afaceri gigantice și costisitoare.
Hotelurile deschise în acest moment în Paris sunt ocupate la doar 30% din capacitate, chiar dacă au redus mult tarifele de cazare și au oferit și promoții.