Fostul director executiv al News International, arestat
Rebekah Brooks, fosta directoare a filialei britanice a grupului News Corp. al lui Rupert Murdoch, a fost arestată duminică în cadrul anchetei poliţiei privind scandalul interceptărilor.
Articol de Ioana Dogaru, 17 Iulie 2011, 17:13
Rebekah Brooks, Fosta directoare executivă a companiei News Internaţional a fost arestată sub suspiciunea de conspiraţie pentru a intercepta comunicaţiile şi privind suspiciunea de corupţie, informează BBC.
Rebeckah Brooks a demisionat vineri seara în urma presiunii care a fost pusă asupra ei de când a început scandalul telefoanelor interceptate.
Între 2000 şi 2003 Rebekah Brooks a fost editor al ziarului News World. În această perioadă s-a descoperit că cineva a interceptat şi alterat telefonul unei şcolăriţe care a fost ucisă.
Un purtător de cuvânt al fostei directoare executive a declarat că aceasta a fost anunţată vineri seara după ce şi-a dat demisia că va fi arestată.
"Rebekah avea o întâlnire cu poliţia, la care a mers din proprie voinţă. Ea a fost arestată imediat ce a ajuns la secţia de poliţie", a declarat purtătorul său de cuvânt, David Wilson.
Fostul ei şef, Rupert Murdoch le-a cerut scuze britanicilor, în şapte ziare naţionale, după ce doi directori au demisionat în cadrul scandalului interceptărilor care i-a lovit în plin imperiul media.
Până în 2010, News Corporation a obţinut venituri anuale de aproximativ 33 de miliarde de dolari, proprietăţi şi bunuri de 57 de miliarde de dolari, în televiziuni, edituri, internet şi în media conservatoare americană, ca televiziunea Fox şi The Wall street Journal.
Scandal vechi de câțiva ani
Scandalul convorbirilor telefonice interceptate a izbucnit în urmă cu câţiva ani când s-a dovedit că un reporter al tabloidului News of the World folosea această metodă pentru a intra în posesia unor informaţii confidenţiale.
Corespondentul care se ocupa de Casa Regală, Clive Goodman, a fost condamnat în 2007 la patru luni de închisoare pentru că a interceptat ilegal convorbiri telefonice şi mesaje care priveau membrii familiei regale.
Detectivul particular Glenn Mulcaire a fost de asemenea întemniţat pentru accesarea ilegală a telefoanelor unor politicieni sau celebrităţi, cum ar fi parlamentarul Simon Hughes sau fotomodelul Elle Macpherson.
Aceste acuzaţii au determinat închiderea tabloidului "News of the World" iar patronul Robert Murdoch a renunţat la achiziţionarea companiei BSkyB.