Fermierii români vor putea relua exporturile de carne către Turcia
Premierul Marcel Ciolacu sublinia că fermierii români vor avea din nou acces la o piaţă foarte mare și vor putea deschide rute noi spre alte piețe.
Articol de Andrei Şerban, 21 Mai 2024, 22:27
Guvernele român și turc au avut marți, la Ankara, prima ședință comună în care au stabilit reluarea exporturilor românești de carne către Turcia și au fost semnate o serie de acorduri în domenii precum turismul și urbanismul.
Tot astăzi, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a semnat un decret care le permite cetățenilor români să circule în Turcia cu cartea de identitate pentru maximum 90 de zile.
La ședința comună a guvernelor român și turc s-a luat decizia ca fermierii români să reia exportul și tranzitul de carne în Turcia.
Premierul Marcel Ciolacu sublinia că fermierii români vor avea din nou acces la o piaţă foarte mare și vor putea deschide rute noi spre alte piețe.
Este o oportunitate uriașă pentru producătorii români de avea acces la o piață imensă, dar în același timp vom putea stabili rute comerciale solide și cu alte zone de interes în regiune și în Orientul Mijlociu. Avem nevoie de astfel de măsuri pentru a ne atinge obiectivele ambițioase pe care ni le-am propus în plan economic.
Marcel Ciolacu a mulțumit președintelui Recep Tayyip Erdoğan pentru că a semnat astăzi decretul care permite ca cetățenii români să circule în Turcia cu cartea de identitate pentru maximum 90 de zile.
Premierul a mai reamintit că țara noastră va continua să asigure o colaborare bună a Turciei cu Uniunea Europeană.
La rândul său, și președintele Turciei a spus că ambele țări doresc ca schimburile comerciale bilaterale să ajungă în următorii ani la 15 miliarde de dolari.
Recep Tayyip Erdoğan a mai amintit că cele două state contribuie la asigurarea securității și stabilității în regiunea noastră prin acțiuni comune, dar și în cadrul NATO, și a mai spus că cele două state, alături de Bulgaria, au constituit un grup comun care va elimina minele din Marea Neagră.