David Cameron: "Nimeni nu ştie ce se va întâmpla la vot" #brexit
Mediul de afaceri intens pro european a lansat astăzi în "The Times" o scrisoare semnată de 1.300 de şefi de companii în care îşi reafirmă susţinerea pentru rămânerea în UE.
Articol de Pavel Ionescu, 22 Iunie 2016, 14:09
În ajunul referendumului în care britanicii vor decide dacă mai vor să facă parte sau nu din Uniunea Europeană, cele două tabere - pro şi contra - fac ultimele încercări pentru a-i convinge pe indecişi să-şi cristalizeze opiniile. Opţiunile electoratului sunt împărţite, iar sondajele anticipează un rezultat foarte strâns, cei care vor menţinerea ţării în spaţiul comunitar având doar un mic avans.
Mai multe stiri despre #Brexit, pe site-ul nostru, la sectiunea specială consacrată referendumului din Marea Britanie.
Corespondenţă din Londra - Reporter: Pavel Ionescu - Cetăţenii britanici, dar şi irlandezii ori reprezentanţii Commonwealth cu vârsta de peste 18 ani, aflaţi pe teritoriul britanic, vor trebui să bifeze una din cele două căsuţe cu răspunsul la întrebarea: Ar trebui ca Marea Britanie să rămână în UE sau să părăsească UE?
Mediul de afaceri intens pro european a lansat astăzi în "The Times" o scrisoare semnată de 1.300 de şefi de companii în care îşi reafirmă susţinerea pentru rămânerea în UE. Altfel, spun ei, companiile lor vor plonja în incertitudine, vor avea mai puţin comerţ cu Europa şi şomaj. Dar chiar şi după o campanie extrem de îndelungată şi disputată - Televiziunea BBC a găzduit aseară o ultimă emisiune, unde publicul le-a adresat direct întrebări politicienilor - diferenţa de popularitate dintre cele două tabere este foarte redusă.
Premierul David Cameron, care a convocat referendumul, dar a fost susţinătorul ideii rămânerii în Uniune, recunoaşte într-un interviu, astăzi în "Financial Times" că nimeni nu ştie ce se va întâmpla la vot. Liderul campaniei Brexit, fostul primar conservator al Londrei, Boris Johnson, face astăzi un tur cu elicopterul în mai multe comunităţi din Anglia.
Experţii susţin că, dacă Anglia şi Ţara Galilor, mai intens populate, cu mai multe companii, dar şi cu o rată a migraţiei mai mare vor vota masiv în favoarea Brexit, dominanta pro europeană din Irlanda de Nord şi Scoţia ar putea fi înfrântă şi ţara ar părăsi Uniunea. Secţiile de vot se deschid mâine, la ora locală 6.00 şi se închid la 22:00, miezul nopţii la Bucureşti.
Rezultatele parţiale vor fi cunoscute încă din noapte, iar cele finale, în dimineaţa de vineri.