Comisia Europeană a adresat României mai multe scrisori
Comisia Europeană a adresat României mai multe scrisori de punere în întârziere.
Articol de Florin Lepădatu, 15 Mai 2020, 07:59
Comisia Europeană a trimis mai multe scrisori României pentru că nu a aplicat o serie de angajamente legate de poluare, depozitarea deșeurilor și transporturi.
Comisia cere Bucureștiului să aplice în mod corect normele de transmitere a informațiilor legate de trafic, siguranță rutieră și călătoriile multimodale.
O altă scrisoare a Comisiei vizează informarea asupra locurilor de parcare sigure și securizate.
În altă scrisoare, Comisia îndeamnă insistent România să respecte normele Uniunii privind furnizarea de comunicații între aeronave și sol.
Comisia a decis să trimită și un aviz motivat României pentru că nu a finanțat și dezvoltat conform calendarului convenit un nou sistem informatic pentru monitorizarea circulației produselor accizabile - adică alcoolul, tutunul și produsele energetice la nivelul Uniunii.
Reporter Carmen Gavrilă - "Altă scrisoare de punere în întârziere a fost trimisă la București din cauza nerespectării regulamentului privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale.
Şi poluarea ne-a atras o scrisoare de punere în întârziere, și avem patru luni să remediem problemele.
Comisia Europeană cere României să își protejeze populația împotriva poluării aerului și să respecte astfel cerințele Directivei privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa.
Comisia cere autorităților române să măsoare poluarea, să informeze publicul și să raporteze cu privire la gravitatea poluării aerului.
Dacă nu rezolvăm aceste probleme riscăm să primim un aviz motivat în cadrul procedurii de încălcare a legislației europene.
De asemenea, Comisia îndeamnă insistent România să pună în aplicare și hotărârea Curții Europene de Justiție pentru închiderea depozitelor de deșeuri ilegale - e vorba de 48 de astfel de depozite ilegale de deșeuri.
Şi în acest caz Comisia a adresat României o scrisoare de punere în întârziere, iar România are la dispoziție patru luni pentru a remedia situația."