Cel mai bun restaurant din lume se reprofilează
Restaurantul El Bulli din Barcelona va deveni centru de creaţie şi cercetare în domeniul gastronomiei. Acesta devine Bulli Foundation, unde bucătari din toată lumea vor putea experimenta noi tehnici în gastronomie.
30 Iulie 2011, 18:58
Sâmbătă seară, restaurantul El Bulli din Barcelona, declarat în cinci ocazii cel mai bun din lume, serveşte ultimele platouri, în cadrul unei cine speciale.
Creatorul restaurantului, Ferran Adriá, considerat cel mai bun bucătar din lume, a anunţat că localul va deveni centru de creaţie şi cercetare în domeniul gastronomiei.
El Bulli a fost unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume, unde un meniu putea să coste 700 de euro, iar rezervările aveau o listă de aşteptare de cel puţin un an.
Bucătăria moleculară a catalanului Ferran Adria, cu feluri ca "Spumă de fum" sau "Şerbet de Rockford cu gelatină caldă de măr", a revoluţionat gastronomia mondială şi a devenit un punct de referinţă în arta creaţiei felurilor de mâncare.
De duminică începând, după ultima cină servită pentru prieteni sâmbătă seară, restaurantul El Bulli devine Bulli Foundation, unde bucătari din toată lumea vor putea experimenta noi tehnici în gastronomie.
Revoluţia continuă, pentru că orice bucătar din lume va putea vedea inovaţiile prin intermediul Internetului.
Ferran Adria, considerat ambasadorul gastronomiei spaniole, va fi şi personaj de film într-o producţie americană ce va imortaliza istoria restaurantului pe care l-a făcut faimos în întreaga lume.