Bugetele a 15 instituţii au fost aprobate de Parlament
Puţinele modificări aprobate, faţă de cele din comisiile de specialitate, vizează în general redirecţionarea unor sume, aşa cum este cazul Autorităţii Electorale Permanente.
Articol de Angela Matei, 14 Februarie 2019, 16:45
La Palatul Parlamentului, senatorii şi deputaţii continuă să voteze anexele la proiectul de buget pentru 2019, documente care cuprind sumele alocate principalilor ordonatori de credite. Până acum au fost acceptate doar amendamente admise iniţial în comisiile de buget-finanţe, dar a existat şi o excepţie.
15 instituţii au bugete aprobate în plenul Parlamentului, în cuantumul stabilit în comisiile de specialitate. Puţinele modificări aprobate vizează în general redirecţionarea unor sume, aşa cum este cazul Autorităţii Electorale Permanente.
La propunerea parlamentarilor PSD, s-au alocat 4 milioane de lei în plus pentru organizarea alegerilor din acest an prin diminuarea fondurilor din care se rambursează partidelor cheltuielile din campanie. Opoziţia şi-a susţinut fără succes şi în plen amendamentele respinse în comisii. Singurul care a trecut aparţine PMP şi prevede alocarea a 5,3 milioane pentru un complex turistic îm judeţul Bistriţa-Năsăud.
Este unul dintre cele 1.400 de amendamente depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale. A fost până acum anexa cu cele mai ample dezbateri, pentru că aici puteau fi cuprinse finanţări pentru investiţii în plan local.
În schimb, de propunerile preluate de comisiile de buget-finanţe s-a declarat mulţumită conducerea UDMR. Parlamentarii Uniunii vor vota acest buget dacă nu se fac alte modificări în plen, a precizat preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.
Se discută tot joi, 14 februarie, şi bugetul Ministerului Finanţelor, unul dintre puţinele care a fost diminuat în urma dezbaterilor din comisii, însă cu acordul ministrului Eugen Teodorovici.