Acreditarea, ca element de susţinere a obiectivelor de dezvoltare durabilă
ONU a stabilit 17 obiective, care cuprind cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, socială şi de mediu, iar acreditarea contribuie la realizarea acestora.
Articol de Radiojurnal, 10 Iunie 2021, 04:15
"Acreditarea, ca element de susţinere a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite", a fost tema, la nivel global, a Zilei Mondiale a Acreditării, sărbătorită ieri.
ONU a stabilit 17 obiective, care cuprind cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, socială şi de mediu, iar acreditarea contribuie la realizarea acestora, precum şi la creşterea competitivităţii produselor şi serviciilor, în contextul globalizării pieţelor, deoarece acreditarea confirmă, în mod oficial, faptul că un organism este competent să efectueze sarcini specifice de evaluare a conformităţii.
Preşedintele RENAR - Asociaţia Naţională de Acreditare, prof. dr. Fănel Iacobescu, a făcut precizări pe această temă.
Fănel Iacobescu:Acreditarea facilitează dezvoltarea industrială, competitivitatea comercială pe pieţele globale, utilizarea eficientă a resurselor naturale şi umane, siguranţa alimentelor, sănătatea şi protecţia mediului. Practic, în toate domeniile care afectează interesele cetăţeanului.