65% dintre unguri "se opun cotelor europene de relocare a refugiaţilor"
75% dintre cei chestionaţi sunt de părere că ridicarea de garduri la frontierele de sud pentru stoparea imigraţiei ilegale a fost o soluţie bună, se mai arată într.-un sondaj.
Articol de Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria, 13 Noiembrie 2015, 20:17
Peste 60% dintre unguri se opun implementării sistemului european de cote de relocare a refugiaţilor, potrivit unui recent sondaj de opinie ale cărui rezultate au fost prezentate astăzi.
Partidul de guvernământ Fidesz a înaintat parlamentului un proiect de act normativ prin care se cere guvernului să atace la Curtea Europeană de Justiţie recenta decizie luată la nivelul Uniunii Europene privind cotele de relocare.
Sondajul realizat de Fundaţia Századvég a relevat faptul că 65% dintre cetăţenii Ungariei nu sunt de acord cu sistemul european de cote de relocare a refugiaţilor şi doar 30% dintre aceştia consideră că trebuie aplicat mecanismul.
Totodată, 75% dintre cei chestionaţi sunt de părere că ridicarea de garduri la frontierele de sud pentru stoparea imigraţiei ilegale a fost o soluţie bună, 23% nu sunt de acord cu această măsură, iar 2% nu şi-au exprimat un punct de vedere concret în această privinţă.
Autorităţile ungare au decis ridicarea de garduri la frontierele Ungariei cu Serbia şi cu Croaţia, iar partidul de guvernământ Fidesz a anunţat recent că demarează o acţiune de strângere de semnături din partea cetăţenilor care se opun sistemului de cote obligatorii, pentru a trimite apoi rezultatele la Bruxelles.