Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti, deschis până sâmbătă
La Romexpo vor fi deschise până sâmbătă standuri cu echipamente de inginerie mecanică şi electrică, maşini, unelte, echipamente hidraulice sau roboţi industriali.
Articol de Florin Matei, 17 Octombrie 2012, 19:02
Peste trei sute de companii din 16 ţări îşi expun produsele la Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB), care a început astăzi la centrul expoziţional Romexpo din capitală.
Până sâmbătă vor fi deschise standuri cu echipamente de inginerie mecanică şi electrică, maşini, unelte, echipamente hidraulice sau roboţi industriali.
La ediţia de anul acesta, târgul găzduieşte, în premieră pentru România, un salon cu profil chinezesc, la care participă peste 40 de companii din această ţară, interesate în realizarea de proiecte comune cu parteneri străini în infrastructură, construcţii sau energie.
10 miliarde de dolari este suma pe care guvernul chinez intenţionează s-o investească în ţările din sud-estul Europei, o cifră impresionantă atât în contextul crizei economice, dar mai ales al necesităţii investiţiilor.
Foto: Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti. Sursa: Sergiu Şteţ.
Unul dintre organizatorii Salonului de tehnologie şi inginerie deschis în această dimineaţă în Bucureşti, consilier în cadrul Societăţii chineze de Mecanisme şi Ansambluri de Maşini, afirmă că:
"Noi, ca şi firmă participantă la această expoziţie internaţională, suntem şi unul dintre organizatorii expoziţiei. Avem peste 1.000 de metri pătraţi spaţiu de prezentare şi pe relaţia cu România avem foarte mari speranţe în continuare. Firma noastră este una dintre firmele chineze care au intrat cel mai devreme în România, undeva în anii '70.
"Suntem o companie care funcţionăm în domeniul energetic, în domeniul construcţiilor de drumuri, suntem cea mai mare companie din China pe aceste profiluri. Noi sperăm să intrăm cât mai mult pe piaţa românească. Mai avem şi interes în domeniul alimentar - răcoritoare, băuturi -, tot ne interesează, pentru că ştim că România este o ţară bogată din acest punct de vedere", a afirmat reprezentantul chinez.
România reprezintă o piaţă atrăgătoare pentru investitorii chinezi în domeniul infrastructurii, al construcţiilor, dar şi al energiei.