"Semnale pozitive" pentru investitorii străini
Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei de guvern că îmbunătăţirea ratingului acordat României de agenţia Moody's este un semnal bun pentru economia românească.
Articol de Petruţa Obrejan, 30 Aprilie 2014, 14:45
Premierul Victor Ponta a salutat la începutul şedinţei de guvern solicitarea preşedintelui Traian Băsescu adresată investitorilor străini de a continua să vină în România.
Apelul preşedintelui a fost enumerat printre semnalele pozitive pentru economia românească.
Alături de aprecierile către preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a avut o serie de aprecieri legate şi de una dintre cele mai mari agenţii de rating, şi anume Moody's.
Aceasta a îmbunătăţit calificativul acordat României, preciza chiar Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern, de la negativ la stabil, anticipând că evoluţia pozitivă de anul trecut a indicatorilor macroeconomici va continua şi în acest an.
În opinia premierului, acesta este un semnal foarte bun pentru investitori.
De altfel şi nivelul încasării taxelor şi impozitelor pe primul trimestru al acestui an a depăşit nivelul prognozat, lucru întărit de altfel şi de ministrul finanţelor, Ioana Petrescu.
Sprijin pentru tinerii întreprinzători
Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern se mai află totodată şi un proiect pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tinerii întreprinzători.
"Se elimină toate barierele care erau până acum. Se acordă sprijin financiar nerambursabil pentru pornirea unor afaceri, garanţiile acordare de Fondul Naţional de Garantare, scutirea de la plata taxelor pentru operaţiuni de înmatriculare, lucru care ne ajută în acest context pozitiv să putem să contrinuăm dezvoltarea microîntreprinderilor", spune Victor Ponta.
Tot astăzi se mai discută şi despre o suplimentare pentru Ministerul Apărării.
De altfel, premeirul Victor Ponta i-a spus ministrului Mircea Duşa că bugetul acestui minister pe care îl coordonează va fi suplimentat cu 700 de milioane de lei pentru modernizarea echipamentului tehnic militar, lucru de altfel discutat deja şi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene.
Şeful executivului a mai spus că toate aceste modernizări se vor realiza de către industria militară românească.