Deficitul României în comerțul cu produse agro-alimentare a scăzut
Deficitul României în comerțul cu produse agro-alimentare a scăzut cu 9% în primul trimestru.
Articol de Florin Lepădatu, 29 Iunie 2020, 11:15
Deficitul României în comerțul cu produse agro-alimentare a scăzut cu 9% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019, de la 482 de milioane de euro până la 440 de milioane.
Pe relația cu Uniunea Europeană, România a consemnat un deficit de aproape un miliard de euro, însă în comerțul cu țările extracomunitare a înregistrat un excedent de o jumătate de miliard.
Anii 2013 și 2014 sunt singurii în care România a încheiat pe excedent în comerțul cu produse agro-alimentare, cu un plus de 300 de milioane de euro, respectiv 500 de milioane de euro, după 20 de ani în care importurile au devansat exporturile de alimente și produse agricole, informează Rador.