Ce este economia socială?
În prezent, doar zece firme au atestat de întreprindere socială în România, adică se pot implica sau pot coordona proiecte cu impact social..
Articol de Radiojurnal, 08 Noiembrie 2016, 17:47
Economia socială apare şi în România.
Practic, acest lucru înseamnă crearea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate şi implicarea lor în diverse proiecte.
În prezent, doar zece firme au atestat de întreprindere socială în România, adică se pot implica sau pot coordona proiecte cu impact social pentru reducerea riscului de sărăcie şi excluziune.
Directorul pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul NESsT, o organizaţie neguvernamentală internaţională din domeniu, Roxana Damaschin.
Roxana Damaschin: "Întreprinderea socială este o afacere, trebuie să aibă ceva care are un produs sau un serviciu pe care îl vinde cuiva, dar care este motivată de nevoia de a rezolva o problemă socială, nu în comunitate, nu vând sacoşe de pânză doar de dragul de a vinde sacoşe de pânză, ci vând sacoşe de pânză pentru că îmi rezolvă o problemă de mediu, reducând consumul de pungi de plastic şi atelierele sau întreprinderile sociale cu care noi lucrăm fac treaba asta, le produc, angajând persoane care sunt marginalizate pe piaţa muncii, deci rezolvă probleme legate de şomajul foarte puternic în rândul grupurilor defavorizate."