România la Expoziţia Mondială de la Astana
Pavilionul României la Expoziţia Mondială de la Astana, din Kazahstan, suscită foarte mult interes din partea vizitatorilor şi a celorlalte ţări participante.
14 Iulie 2017, 08:43
Pavilionul României la Expoziţia Mondială de la Astana, din Kazahstan, suscită foarte mult interes din partea vizitatorilor şi a celorlalte ţări participante.
Are 370 de metri pătraţi, iar macheta proiectului central 4 metri pe 3 metri... dar ce este poate şi mai important este mesajul pe care România îl transmite lumii întregi! În contextul în care evenimentul internaţional, la care participă peste 100 de ţări, are ca temă "Energia Viitorului", ţara noastră propune o nouă viziune şi foloseşte o abordare inedită - "Energia Luminii" cu exemplu şi în egală măsură locomotivă de imagine - laserul de mare putere de la Măgurele. ELY-N este cel mai mare proiect derulat de ţara noastră, în domeniul cercetării, din ultimii 50 de ani, iar specialiştii români speră să atragă cât mai mulţi oameni de ştiinţă interesaţi de o colaborare.
Potrivit datelor oficiale, pavilionul românesc este vizitat zilnic de aproape 1.800 de persoane, atrase de ineditul şi "promisiunile" acestei noi tehnologii care va putea răspunde din 2019 foarte multor întrebări ştiinţifice şi va putea rezolva probleme clare, cu aplicaţii imediate în viaţa cotidiană.
Mihail Dediu, comisar al secţiunii România de la ExpoAstana 2017 spune într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi că prin alegerea acestui proiect ca vârf de lance la evenimentul din Capitala Kazahstanului, se doreşte promovarea României inventive şi inovative, ca partener important în multe activităţi de cercetare.