La Mulţi Ani de Ziua Mondială a Radioului 2015
Radio România sărbătoreşte alături de radiourile din întreaga lume pe 13 februarie Ziua Mondială a Radioului.
Articol de Radio România, 13 Februarie 2015, 07:23
Radio România sărbătoreşte alături de radiourile din întreaga lume pe 13 februarie Ziua Mondială a Radioului.
UNESCO a ales, la cea de a 36-a Conferinţă Generală din noiembrie 2011, să omagieze radioul, acest mijloc de comunicare devenit parte esenţială a vieţii miliardelor de oameni din întreaga lume.
În acest an, UNESCO a dedicat celor tineri Ziua Mondială a Radioului. Irina Bokova, Director-General UNESCO, în mesajul transmis cu acest prilej, face apel la creşterea incluziunii sociale a generaţiei sub 30 de ani, care înseamnă peste jumătate din populaţia lumii şi subliniază forţa radioului de a contribui la atingerea acestui obiectiv.
„Tinerii nu sunt reprezentaţi suficient în mass-media şi acest deficit explică stereotipurile care circulă în mediile de informare în ceea ce-i priveşte. Radioul are mijloacele pentru a schimba această stare, este un vector de coeziune, educaţie şi cultură, dar şi o platformă a schimbării în care tinerii îşi pot găsi locul şi se pot exprima. (…) Dând tinerilor posibilitatea să „li se audă vocea” ne va impulsiona să găsim idei inovatoare, puncte de vedere noi, să reînviem acea energie colectivă generatoare de progres. Acesta este obiectivul Zilei Mondiale a Radioului din 2015, şi acesta reflectă cel mai bine eforturile UNESCO de a contracara toate formele de discriminare” - a transmis Irina Bokova în mesajul său.
Suntem onoraţi să-l sărbătorim pentru tot ce înseamnă el în viaţa noastră: furnizor de informaţii, muzică, sport, divertisment, teatru, prieten, companion, sfătuitor, platformă de publicitate, instrument de educaţie, accelerator de idei, sursă de inspiraţie, stimulator de imaginaţie.
Pentru toate acestea şi pentru toate celelalte lucrurile bune pe care radioul le oferă, îi spunem La Mulţi Ani!
De ziua Mondială a Radioului am primit mesaje de la ascultătorii Radio România Actualități.
Vă prezentăm unul dintre ele:
"Un prietenesc "La multi ani!" Radioului public.
"M-am nascut cu "radioul in cap" şi am ascultat povesti de la bunica şi din emisiunile "Insir-te margarite" şi " 100 de legende romanesti".
"Am aflat despre marii dramaturgi de la "Teatru radiofonic".
"M-am veselit cu..."Unda veselă".
"Am aflat despre Eugen Lovinescu prin vovea fiicei sale Monica Lovinescu de la radio "Europa liberă". Tot de aici am aflatdespre marele scriitor buzoian Vasile Voiculescu prin vocea nepotului său Andrei Voiculescu.
"In satul Lopatari, judetul Buzau televiziunea a patruns tarziu,in 1972, asa ca radioul mi-a insotit copilaria şi mi-a innobilat viata.
"Felicit colectivul redactional pentru calitatea programelor difuzate si, in mod special pe corespondentul de zona, CRISTINA MOISE , de care ma leaga o lunga si fructuoasa colaborare.
"Voi vorbi copiilor la prima ora despre importanta radioului in concentrul mass-media.
Vivat Radio!"
Invatator Ion Zota - comuna Lopatari, judetul Buzau.