Fosta artistă Stela Popescu va fi înmormântată duminică
Înmormântarea va avea loc duminică la Cernica, iar până mâine cei care vor să îşi ia rămas bun o pot face la Teatrul Constantin Tănase, unde va fi depus sicriul cu trupul său.
24 Noiembrie 2017, 07:27
Lumea artistică îşi ia rămas bun de la Stela Popescu. Mii de mesaje au apărut în spaţiul public de la anunţul decesului său de joi, 23 noiembrie. Actori, regizori, instituţii teatrale, demnitari au deplâns moartea celei supranumită "doamna revistei româneşti".
"Marea actriţă Stela Popescu a fost un exemplu de nobleţe, decenţă şi dăruire pentru orice român", a scris pe Facebook premierul Mihai Tudose. "O ştiu personal, de când umblam pe sub masa la care stătea", arată într-o postare ministrul culturii, Lucian Romaşcanu.
Iar directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac, spune că Stela Popescu a fost, este şi va fi una din cele mai mari actriţe ale României, decesul ei fiind o pierdere ireparabilă. Pe lângă cariera remarcabilă, Stela Popescu era cunoscută şi pentru generozitatea ei.
Colegii de scenă nu îşi găsesc cuvintele să îşi arate regretul. "Ce cuvinte speciale să spui despre Stela? Ea a fost unică şi nu îmi găsesc cuvintele pentru a o defini", a spus partenerul de scenă al fostei actriţe, Alexandru Arşinel.
Colectivul Teatrului de Comedie deplânge moartea Stelei Popescu, amintind că această instituţie de spectacol a fost locul în care îndrăgita actriţă a strălucit timp de 24 de ani în roluri memorabile, în cele mai longevive spectacole. 18 ani în "Preşul" de Ion Băieşu, 12 ani în "Peţitoarea" de Thornton Wilder, 10 ani în "Plicul" de Liviu Rebreanu.
"O actriţă unică", spune despre Stela Popescu, Dorel Vişan, "dar şi o prietenă extraordinară", remarcă Florin Piersic.
Stela Popescu ar fi împinit pe 21 decembrie 82 de ani. Înmormântarea va avea loc duminică la Cernica, iar până sâmbătă după-masă cei care vor să îşi ia rămas bun o pot face la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde va fi depus sicriul cu trupul său neînsufleţit.