Circulaţia pe DN7 Valea Oltului se închide pe timpul zilei de luni până pe 9 august
Restricţia va fi instituită pe o porţiune de 8 kilometri între Boiţa şi Lazaret.
Articol de Arina Petrovici, 05 Iulie 2024, 17:12
Circulaţia pe DN7 Valea Oltului se închide pe timpul zilei de luni până pe 9 august, pentru lucrări la autostrada Sibiu-Piteşti. Restricţia va fi instituită pe o porţiune de 8 kilometri între Boiţa şi Lazaret. Măsura a stârnit nemulţumirea companiilor care depind de acest traseu de transport, însă ministrul de resort susţine că închiderea era absolut necesară pentru finalizarea autostrăzii la timp.
CFR Călători va ajusta capacitatea de transport feroviar pe tronsonul Râmnicu Vâlcea - Sibiu pentru a se adapta la nevoile călătorilor care nu mai pot circula cu maşina pe Valea Oltului de luni până în 9 august, când acest tronson din DN7 se închide pe timpul zilei, între orele 6:00 şi 20:00.
Măsura a fost luată din cauza lucrărilor de defrişare necesare în zonă pentru construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti.
Vor putea circula totuşi pe anumite intervale orare şi însoţiţi de reprezentanţi ai antreprenorului, locuitorii din zonă, personalul de la spitalul psihiatric din regiune, precum şi maşinile poliţiei, pompierilor şi salvării.
Confederaţia Patronală Concordia critică măsura de închidere timp de o lună a acestui tronson de drum naţional, ca şi întârzierea cu care s-a făcut acest anunţ.
Ei acuză autorităţile că nu au analizat consecinţele economice pentru zeci de mii de firme ,care depindeau de acest traseu: fabrici, transportatori, magazine.
În opinia confederaţiei, rutele ocolitoare nu pot prelua tot acest trafic fără sincope şi, în plus, vor creşte costurile de transport, iar firmele s-ar fi putut reorganiza dacă ar fi fost anunţate măcar cu două-trei luni înainte.
Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că îşi asumă decizia de închidere a circulaţiei pe DN7 Valea Oltului, întrucât prioritatea sa este să construiască autostrăzi.
El a anunţat că lucrările de la tronsonul patru al autostrăzii Sibiu-Piteşti, care include şi un tunel dublu de peste un kilometru lungime, au ajuns la 45%.