Aglomerație la punctele de graniță cu Ungaria
Cei ce și-au petrecut în țară sărbătorile de iarnă se întorc la lucru în străinătate.
Articol de Ioan Suciu, 07 Ianuarie 2024, 08:36
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (7 ianuarie) - Realizator: Cristian Bâcâin - Este aglomerație și acum la punctele de graniță cu Ungaria, pe unde românii care și-au petrecut în țară sărbătorile de iarnă se întorc la lucru în străinătate. Se așteaptă între o jumătate de oră și o oră la Petea, Urziceni, Borș, Vârșand, Turnu, Nădlac și Nădlac 2. Corespondentul Radio România Actualități, Ioan Suciu, a stat de vorbă cu câțiva dintre ei.
-: Venim din Hunedoara și mergem în Germania și stăm la coadă de o oră. De fiecare dată de sărbători așa se întâmplă. N-avem ce să facem!
-: Două ore până acuma!
-: Cam o oră jumătate am, da! Eu am scăpat, cum ar veni, dar ceilalți probabil că au cel puțin 5 km la vale. E foarte mult!
-: Ce să zicem? Noi vrem să venim toți, cu toții acasă, dar până nu se schimbă ceva... Chiar și 4 ore am stat altădată. Asta e! Până nu intrăm în Schengen, n-avem ce face!
-: Mergem spre Marea Britanie, am așteptat o oră și 10 min până acum.
-: Merge foarte greu, dezastruos.
Realizator: Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră din județul Arad, Andrei Dincă, spune că majoritatea românilor care și-au petrecut vacanța de iarnă în țară se îndreaptă spre Germania, Italia, Austria sau Olanda. Doar ieri, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 au trecut peste 87.000 de persoane, cu peste 30.000 de autoturisme.
Andrei Dincă: Poliția de Frontieră a dispus o serie de măsuri, adică a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere. Pentru evitarea supraaglomerării recomandăm să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internațional la granița cu Ungaria și să consulte aplicația Trafic Online, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, unde pot vedea o medie a timpilor de așteptare din punctele de trecere, astfel încât în momentul în care se apropie de graniță să poată preselecta un punct unde timpul de așteptare este mai scăzut.