Acţiune de solidaritate cu ostaticii răpiţi de teroriştii Hamas în Fâşia Gaza, organizată la Primăria Capitalei
Vorbitorii şi-au exprimat condamnarea fermă a atrocităţilor făcute de teroriştii Hamas.
Articol de Radio România Actualităţi, 12 Ianuarie 2024, 23:17
O acţiune de solidaritate cu cei 136 de ostatici răpiţi de teroriştii Hamas în Fâşia Gaza a fost organizată astăzi la Primăria Capitalei. Au participat primarul Nicuşor Dan, viceambasadorul statului Israel, Rami Teplitskiy, dirijorul Daniel Jinga, membri ai Corului Operei Naţionale, rabini, invitaţi din ţară şi din străinătate.
În timpul ceremoniei au fost prezentate fotografii cu ostaticii. Angela Cerven a transmis câteva dintre mărturiile participanţilor.
Reporter - Angela Cerven: Vorbitorii şi-au exprimat condamnarea fermă a atrocităţilor făcute de teroriştii Hamas şi a tratamentului inuman al ostaticilor. Câteva din tragicele evenimente sunt punctate de preşedintele Complexului educaţional Laude-Reut, Tova Ben-Nun Cherbis.
Tova Ben-Nun Cherbis: Astăzi am marcat 100 de zile, care va fi duminică, de când sufletele, care sunt nevinovate, au fost răpite de terorişti care trebuie să dispară din lume. Apelul este la o lume întreagă să facă presiuni, să-i oblige să îi elibereze. Bestiile acestea au filmat, au fotografiat totul ca să se mândrească cu atrocităţile pe care ei le fac. Şi se mai laudă pe social media ce autrocităţi au făcut. Altfel nimeni nu ştia ce s-a întâmplat. 7 octombrie este o sâmbătă neagră care întâmplat în Israel într-o zi foarte mare. Nu trebuie uitată şi trebuie studiată şi la liceu. Copiii trebuie să ştie ce s-a întâmplat, cei de liceu. Pericolul este că generaţia asta tânără, care se uită şi se documentează pe social media, primeşte o informaţie eronată, şi nu problema la fond. Şi aceste fete tinere, ce frumoase au fost înainte de a fi răpite şi cum arată astăzi. Şi de ce? Că sunt plesnite pe obraz? Cei care s-au întors au povestit că se duceau la toalete şi le violau, şi când întorceau ele plângea şi nu le dădeau voie să plângă.
Reporter - Angela Cerven: Participanţii la eveniment au formulat speranţa şi dorinţa ca ostaticii să fie eliberaţi cât mai repede.
Ion M. Ioniţă, jurnalist: Este un moment de solidaritate, un moment de compasiune şi de speranţă că cei încă în viaţă şi aflaţi în captivitate în Gaza vor fi eliberaţi şi vor ajunge acasă din nou la familiile lor, care încă speră să îi aibă mijlocul lor pe aceşti oameni. /ta1