Interviu cu ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu
Articol de Cristian Dumitraşcu, 01 Decembrie 2021, 11:59
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie, ora 10:33) - "Ediţie specială de Ziua Naţională" - Realizator: Daniela Mihai Soare - Reporter: Cristian Dumitraşcu.
Realizator: Suntem în direct cu Cristian Dumitraşcu, care se află împreună cu ministrul apărării naţionale. Bună dimineața! La mulţi ani, România!
Reporter: Bună dimineața! Sunt împreună cu ministrul apărării naționale, domnul Vasile Dîncu. Domnule ministru, "La mulţi ani!".
Vasile Dîncu: La mulţi ani, România!
Realizator: La mulţi ani, domnule ministru!
Vasile Dîncu: La mulţi ani, România România.
Reporter: Sunteți un pasionat de radio, mi-aţi spus. Suntem în direct la Radio România Actualități și vă rugăm să ne transmiteți un mesaj pe care dumneavoastră îl găsiți important astăzi, mesajul pe care Armata îl dă în fiecare 1 Decembrie aici la paradă.
Vasile Dîncu: Mă bucur să împărtăşim împreună şi cu ascultătorii dumneavoastră și cu cei prezenți aici emoţia celei mai importante zile din istoria României. Trăim aici un moment de bucurie, dar în același timp este şi un moment de paradox, să spunem, pentru că unirea pe care au făcut-o strămaşii noştri în 1918 este un proces care nu este niciodată definitiv. Fiecare generație trebuie să aducă ceva la asta. Dacă în 1918 s-a constituit statul naţional, ca operă politică şi administrativă, noi trebuie să ducem mai departe o serie de lucruri, pentru în acest moment încă, mă gândesc în aceste zile, la cei care sunt afectați de sărăcie, la bătrânii noştri pe care de multe ori îi uităm cu pensii mizerabile, în singurătate și lacrimi./pvelisar
Mă gândesc, de asemenea, la faptul că sunt încă români despărţiţi de granițe și nu facem destul pentru asta. Deci, avem în acest moment o Românie care este unită, o Românie, să-i spunem, fericită și o Românie risipită, pentru care trebuie să facem mai mult şi aceasta este datoria noastră, a politicienilor. Avem încă de făcut o grămadă de lucruri pentru prosperitatea oamenilor. Avem de reformat statul român, avem de reconstrui sistemul de sănătate, sistemul de educație. Deci, în aceste zile de emoție trebuie să ne gândim și la asta. Trebuie să respectăm mai mult Biserica noastră, să îi respectăm pe slujitori ei, pe credincioşi ei şi toate religiile și credințele altora. Pentru că în acest moment de pandemia am văzut foarte clar, au fost în prima linie și au constituit, au dat o asistenţă psihologică şi spirituală oamenilor și acesta este un lucru foarte important în această perioadă. Ceea ce voiam să spun în sinteză este că acest moment de bucurie ar trebui să îl capitalizăm într-o atitudine pozitivă și într-o viitoare acțiune pentru a reconstrui România. Şi sper să ne câștigăm și încrederea în noi și unii în alţii şi fiecare după părerea lui să facă ceva pentru o Românie viitoare. Acesta este gândul meu principal în această zi de bucurie în care nu pot să nu îmi aduc aminte despre cei care nu se pot bucura în acest moment.
Reporter: Vă mulțumesc foarte mult, domnule ministrul! Un semnal de unitate de aici de lângă Arcul de Triumf.