PE: o nouă etichetare pentru produsele din carne și lapte
Parlamentarii europeni din Comisia pentru securitate alimentară au adoptat o rezoluţie prin care reafirmă acest lucru
Articol de Daniela Vasilescu, 25 Aprilie 2016, 17:33
Parlamentarii europeni din Comisia pentru securitate alimentară au adoptat o rezoluţie, prin care reafirmă necesitatea menţionării obligatorii pe etichetele oricărui tip de carne sau produs din carne, precum şi pe ale lactatelor, a locului din care provine. Măsura este cerută chiar daca în urma cu un an, au intrat în vigoare reguli noi de etichetare pentru carnea proaspătă, refrigerată sau congelată provenită de la porcine, ovine, caprine şi păsări de curte, vândută sub formă preambalată consumatorilor finali şi restaurantelor .
Acum, deputații europeni consideră că etichetarea detaliată trebuie să apară şi pe produsele în care laptele a fost utilizat ca ingredient. Deputații invită Comisia Europeană să definească „alimentele ușor prelucrate”, în special în privința produselor lactate și a produselor din carne, să analizeze posibilitatea de a limita la început domeniul de aplicare al menționării obligatorii a țării de origine pe etichetă la cazurile în care există un echilibru între costuri și interesul consumatorilor, cum ar fi produsele lactate ușor prelucrate și produsele din carne ușor prelucrate, și să prezinte propuneri legislative în aceste sectoare.
AUDIO: Opinia câtorva persoane despre acest subiect: