CE-Raport privind alimentaţia în şcoli
Studiul arată că ţările europene recunosc aportul important al alimentaţiei în şcoli, la sănătatea, dezvoltarea şi performanţele copiilor
Articol de Daniela Vasilescu, 04 August 2014, 12:03
Ca parte a eforturilor Comisiei Europene de a contribui la reducerea obezităţii infantile, serviciul ştiinţific intern al Comisiei, Centrul Comun de Cercetare , a publicat recent primul raport cuprinzător referitor la politicile privind alimentaţia în şcoli în Europa. Potrivit studiului, toate ţările cuprinse în studiu, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene plus Norvegia şi Elveţia au orientări privind alimentaţia în şcoli deşi ele variază considerabil. Măsurile naţionale care vizează promovarea dietelor sănătoase în şcoli variază de la orientări facultative privind dimensiunile porţiilor, de exemplu, la interdicţii totale, inclusiv în ceea ce priveşte comercializarea, ale distribuitoarelor automate şi ale băuturilor îndulcite cu zahăr.
Comisarul pentru sănătate ,Tonio Borg a declarat că: "Aproape o treime dintre copiii din Europa sunt supraponderali sau obezi şi prin urmare riscă să contracteze boli care pot fi prevenite, inclusiv diabetul de tip II. Şcolile sunt parteneri importanţi în eforturile noastre de a încuraja copiii să adopte obiceiuri alimentare sănătoase, astfel încât să crească sănătoşi, să aibă rezultate şcolare bune şi să-şi dezvolte pe deplin potenţialul. Aşadar, prima evaluare a politicilor privind alimentaţia în şcoli este o contribuţie importantă la lupta noastră împotriva obezităţii.”
AUDIO: Opinia câtorva persoane despre prevenirea obezităţii infantile: