Sprijin pentru tinerii agricultori
Tinerii de la sate au un loc aparte în noua politică agrară promovată la nivelul Uniunii Europene.
20 Ianuarie 2015, 09:15
Tinerii de la sate au un loc aparte în noua politică agrară promovată la nivelul Uniunii Europene.
Fonduri importante le-au fost destinate în scopul reducerii şomajului, al realizării în condiţii sporite de protecţia mediului a unor produse curate, de calitate, apreciate pe piață.
Domnul Ion Antonescu, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din județul Olt, s-a ocupat de promovarea unor asemenea proiecte în acest judeţ, destinate tinerilor.
Îl invităm să ne spună în ce sectoare au fost investiți banii.
Audio: Europa verde (Euranet Plus)
Ion Antonescu: Într-adevăr, aceste fonduri europene, pe care Uniunea Europeană ni le-a alocat, se adresează în primul şi în primul rând tinerilor până în 40 de ani, cu scopul de a promova şi de a aduce înapoi în satul românesc tinerii care până la urmă trebuie să facă schimbul de generaţii, cei care sunt mai deschişi la nou, cei care reuşesc până la urmă să primească informația, să-şi dezvolte ferma şi, mai departe, să devină profitabili din punct de vedere economic. În județul Olt, am reuşit, prin Sindicatul Producătorilor Agricoli, să accesăm 250 de proiecte pe această măsură. S-au introdus în județul Olt în jur de 7 milioane de euro, iar vizavi de tot ce înseamnă accesare a acestei măsuri pe judeţul Olt, peste două mii de fermieri au beneficiat de sprijinul nerambursabil acordat de Uniunea Europeană, care a fost cuprins iniţial între 10 şi 25 de mii de euro, iar în ultima parte a programului, între 12 şi 40 de mii de euro nerambursabili, bani foarte folositori pentru dezvoltarea fermelor legumicole, în primul rând, în judeţul Olt, fiindcă avem această caracteristică, dar şi pentru dezvoltarea fermelor mixte, dar şi a celor de crescători de animale.