Protejarea biodiversităţii Deltei Dunării şi a Prutului de Jos
Un proiect transfrontalier deosebit de interesant vizează gestionarea durabilă a ariilor protejate din zona Deltei Dunării şi a Prutului inferior.
11 Aprilie 2016, 11:05
Un proiect transfrontalier deosebit de interesant vizează gestionarea durabilă a ariilor protejate din zona Deltei Dunării şi a Prutului inferior.
Domnul Grigore Baboianu, de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, tocmai s-a întors de la o întâlnire trilaterală pe această temă, desfăşurată la Odessa.
L-am invitat să ne spună ce s-a discutat acolo.
AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.
Grigore Baboianu: La Odessa a fost o întâlnire privind implementarea prevederilor acestui acord de gestionare a ariilor protejate din regiunea Deltei Dunării şi a Prutului de Jos. În această întâlnire am analizat paşii următori pentru dezvoltarea acestei cooperări, pentru a întări relaţiile care s-au instalat deja între administraţiile celor trei arii protejate care sunt vizate prin acord, respectiv Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din România, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Dunărea din Ucraina şi Rezervaţia Ştiinţifică Prutul de Jos din Republica Moldova. Importanţa acestei întâlniri este dată şi de faptul că noi derulăm un proiect de cooperare transfrontalieră numit, pe scurt, PAN Nature, în cadrul căruia avem în vedere să sprijinim partea din Republica Moldova ca să declare zona Prutului de jos rezervaţie a biosferei.
Reporter: Să precizăm că este vorba de un proiect agreat de Uniunea Europeană.
Grigore Baboianu: Un proiect finanţat de Uniunea Europeană, care este sprijinit foarte mult având în vedere importanţa care se dă conservării biodiversităţii.