Premiul Comisiei Europene pentru un proiect LIFE implementat în România
Fonduri importante sunt alocate unor proiecte care vizează speciile aflate pe lista roşie, adică pe cale de dispariţie.
15 Martie 2016, 09:31
Protecţia şi conservarea unor specii de animale rare se află în centrul politicii Comisiei Europene.
Fonduri importante sunt alocate unor proiecte care vizează speciile aflate pe lista roşie, adică pe cale de dispariţie.
Efectele implicării în aceste acțiuni importante îşi arată roadele, multe specii au început timid, dar sigur să-şi revină. Un proiect vizând acest domeniu a primit premiul Comisiei Europene.
AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.
Domnul Ovidiu Bufnilă, de la Societatea Ornitologică Română, ne oferă amănunte.
Ovidiu Bufnilă: Comisia Europeană premiază un nou proiect implementat de Societatea Ornitologică Română. Este vorba despre proiectul „Conservarea şoimului dunărean” în nord-estul Bulgariei, Ungaria, România şi Slovacia, proiect la care SOR a fost unul dintre parteneri.
Reporter: Este o realizare de succes, având în vedere faptul că în concurs au fost înscrise multe proiecte.
Ovidiu Bufnilă: Proiectul a fost selectat în cele mai bune 23 de proiecte finanţate de Comisie prin Programul LIFE, dintr-un total de 63 de proiecte. De altfel, SOR este la al treilea proiect derulat prin acest program şi al treilea care primeşte distincţia „Best Life Nature”, după cele dedicate pelicanului creţ şi acvilei ţipătoare mici.
Reporter: Când veţi primi distincţia şi în ce loc?
Ovidiu Bufnilă: Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 31 mai, la Bruxelles, dar nu distincţia în sine este foarte importantă, ci faptul că pentru a treia oară consecutiv Comisia Europeană recunoaşte modul profesionist în care SOR şi partenerii din acest proiect şi-au îndeplinit misiunea.
Reporter: La ce valoare se ridică proiectul?
Ovidiu Bufnilă: Proiectul a beneficiat de o finanţare de 4.032.828 de euro pentru toţi cei 13 parteneri şi un beneficiar din cele patru ţări.