Mai multă energie verde, esenţială pentru Europa
Doamna Ramona Mănescu, membru în Parlamentul European, ne prezintă impactul pe care îl va avea această decizie şi care este parcursul noii orientări.
17 Ianuarie 2017, 16:38
Schimbările climatice sunt o realitate pe care acum o recunosc şi cei mai sceptici dintre noi. Impactul asupra mediului, a vieţii pe planeta noastră, este îngrijorător.
Uniunea Europeană şi-a propus să acţioneze ferm pentru combaterea fenomenului.
AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.
Una dintre soluţii este creşterea procentului de energie verde în pachetul energetic.
Doamna Ramona Mănescu, membru în Parlamentul European, ne prezintă impactul pe care îl va avea această decizie şi care este parcursul noii orientări.
Ramona Mănescu: Facturile pe care noi le plătim în mod curent la energie vor scădea foarte mult până în 2030, sigur câteva etape, 2020 şi apoi 2030.
Reporter: Vorbim aici de energie eoliană, energie solară, ce altfel de energie?
Ramona Mănescu: Toate tipurile de energii regenerabile pe care le putem produce din tot ce avem în mediul înconjurător, nu doar aer, apă, soare. Şi deşeurile pot fi o sursă foarte importantă de energie.
Reporter: Fără îndoială că energia verde produsă înseamnă un efect major asupra schimbărilor climatice. Se produc mai puţine gaze cu efect de seră.
Ramona Mănescu: Sigur că da. Uniunea Europeană şi-a propus să reducem cu până la 40% emisiile de dioxid de carbon în Europa. Noi am votat deja în Parlamentul European o ţintă, Parlamentul a votat 2,4 pe an, noi, pentru România, am votat pentru 2,2 astfel încât până în 2030, cum a propus Comisia, să reducem cu până la 40% emisiile de dioxid de carbon în Europa.