Investiţii pentru creşterea producţiei de legume
Legumicultura judeţului Olt a beneficiat în ultimii ani de importante fonduri europene.
08 August 2015, 11:48
Legumicultura judeţului Olt a beneficiat în ultimii ani de importante fonduri europene.
Investiţiile au vizat creşterea producţiei, în condiţiile unei calităţi deosebite.
Domnul Ion Păunel, preşedintele Asociaţiei Agricultorilor din această parte de ţară, ne spune care a fost impactul investiţiilor asupra producţiei.
Audio: Europa verde. Euranet Plus.
Ion Păunel: Producţia a fost chiar foarte bună anul acesta, media temperaturilor lunare a fost extrem de bună pentru a practica legumicultura şi, bineînțeles, cu aceste investiţii de modernizare a solariilor, am reuşit să păcălim puţin natura, să scoatem legume româneşti, fiindcă până la urmă noi suntem din judeţul Olt, în extrasezon. Este un lucru bun, ştiu că şi dumneavoastră, consumatorii, vă doriţi legume româneşti datorită calităţii şi gustului deosebit al acestora faţă de legumele din import. Pot spune însă că preţurile au fost puţin mari, deoarece şi costurile de producţie au fost destul de ridicate. Dar dacă facem o comparaţie calitate/preţ/gust, cred că până la urmă a fost un preţ rezonabil. Pentru faptul că aceste produse s-au vândut ca pâinea caldă pe masă, cred că nu preţul a fost un impediment pentru consumatori.
Reporter: La ce valoare s-au ridicat proiectele realizate cu bani europeni în judeţul Olt, în zona legumicolă?
Ion Păunel: Noi am reuşit să aducem peste 8.400.000 de euro în fermele individuale, în fermele mici şi în fermele de familie ale fermierilor olteni.