Dezvoltarea regiunilor dunărene
UE a acordat funduri importante pentru păstrarea acestor zone şi mai ales pentru conservarea florei şi faunei, drept pentru care România lucrează pe o axă de genul acesta.
27 August 2014, 12:05
Strategia Dunării, unul dintre cele mai importante proiecte susţinute de Uniunea Europeană, cu multe miliarde de euro, a reunit la Viena reprezentanţii mai multor ţări europene.
Doamna doctor inginer Cristiana Sârbu, preşedintele Fundaţiei Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă, a participat la eveniment şi este invitata noastră de astăzi.
Proiectul vizează o dezvoltare regională majoră, iar protecţia florei şi faunei s-a aflat în prim-planul atenţiei.
Audio: Dezvoltarea regiunilor dunărene.
Cristiana Sârbu: Protecţia mediului este cu multă atenţie privită din Germania, Austria spre România, pentru că nu poţi să laşi la voia întâmplării flora, fauna, zonele umede. Uniunea Europeană a acordat funduri importante pentru păstrarea acestor zone şi mai ales pentru conservarea florei şi faunei, drept pentru care România lucrează pe o axă de genul acesta. Sperăm că se va lega de turismul adevărat, adică de turismul civilizat care să permită vizitarea unor zone superbe mai ales din România, din Delta Dunării, dar nu oricum, ci pur şi simplu reuşindu-se ca şi turistul să aibă o anume conduită, dar şi gazdele să aibă nişte reguli clare care vor trebui respectate.
Reporter: Când poate cineva din România să depună acest proiect?
Cristiana Sârbu: Sorţi de izbândă există respectând regulile şi mai ales colaborările ample, adică cu societatea civilă, cu mediul universitar. Să aibă un concept unitar de educaţie şi accesare a programelor în vederea focusării pe meserii a tinerilor.