Accesarea fondurilor europene prin Grupurile de Acţiune Locală
Proiectele depuse, acceptate, finanţate şi realizate au schimbat condiţiile de viaţă şi în Comuna Corbi, din judeţul Argeş.
22 Decembrie 2015, 13:55
Fondurile europene reprezintă o mină de aur pentru multe comune din România şi noi am prezentat localităţi care şi-au schimbat înfăţişarea prin accesarea acestor fonduri.
Investiţiile făcute respectă şi aplică legislaţia Uniunii Europene, unde protecţia mediului înconjurător este esenţială.
Proiectele depuse, acceptate, finanţate şi realizate au schimbat condiţiile de viaţă şi în Comuna Corbi, din judeţul Argeş.
Audio: Agenda europeana.
Primarul comunei, Virgil Baciu, care este şi şef al Grupului de Acţiune Locală specializat în atragerea de fonduri europene, ne oferă amănunte.
Virgil Baciu: Grupurile de Acţiune Locală au avut un buget pe exerciţiul bugetar 2007-2013.
Bineînţeles că s-a prelungit până în 2015, de 2.800.000 de euro, din care aproximativ 600.000 de euro pentru funcţionare, pentru stabilirea strategiei, pentru angajaţii care s-au ocupat de tot ce înseamnă activitate în cadrul GAL-ului, promovare şi aşa mai departe, aproximativ 2.200.000 de euro pentru beneficiari, adică persoane fizice, juridice care au depus proiecte. Au venit cu un proiect, l-au depus, au fost declarate eligibile şi după aceea, în urma unor proceduri, au încheiat contractul de finanţare pentru proiectele pe care dumnealor au dorit să le realizeze. Un exemplu de bune practici în absorbția fondurilor europene prin GAL-ul pe care eu îl conduc.
Reporter: Care au fost sectoarele de activitate unde s-au realizat investiţii pe fonduri europene?
Virgil Baciu: Proiecte în domeniul privat şi în special în zona de agricultură, în zona de turism şi în zona de servicii.