Poluarea în UE
Comisia Europeană este îngrijorată şi decisă să ia măsuri
14 Noiembrie 2013, 15:35
Peste 90% din populaţia urbană a Uniunii Europene este expusă poluării cu particule fine peste nivelul maxim admis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
În plus, 98% dintre europeni sunt expuşi unor concentraţii de ozon la nivelul solului peste recomandările OMS.
Datele provin dintr-un raport prezentat de Agenţia Europeană de Mediu.
La nivelul Comisiei Europene au fost luate mai multe masuri pentru ca nivelul poluării sa fie mai redus.
Principala sursă de poluare este omul prin exitinderea construcţiilor, schimbarea uleiului la maşină, vopsirea casei, arderea combustibilor fosili, consumul de electricitate, dar şi altele.
Poluarea apelor este cauzata de apa menajera si cea rezultata in urma proceselor industriale de productie, deversarea deseurilor radioactive, deversarile accidentale de petrol si nu in ultimul rand de incalzirea globala.
Comisia Europeană este îngrijorată şi decisă să ia măsuri. Printre acestea se numara reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cu peste 20 la sută pana in 2020.
Recent, Comisia Europeana a prezentat şi un proiect prin care a propus statelor membre să descurajeze utilizarea pungilor de plastic subţiri. prin metodele pe care le consideră cele mai adecvate.
Un exemplu ari introducerea unor taxe obligatorii pentru utilizarea pungilor de plastic de unică folosinţă,măsură care în unele ţări ale Uniunii a dus la scăderea drastică a acestui obicei, deoarece consumatorii s-au văzut nevoiţi să plătească pentru fiecare pungă folosită.