Noi norme europene privind etichetarea produselor alimentelor
Comisia Europeană îmbunătățește reglementările legate de etichetarea produselor alimentare, astfel încât consumatorul să dispună de informații esențiale,lizibile și ușor de înțeles
Articol de Daniela Vasilescu, 16 Decembrie 2014, 18:52
Potrivit Comisiei Europene,legislația actuală privind etichetarea generală a alimentelor datează din 1978, iar normele de etichetare nutrițională au fost adoptate în 1990. De atunci, cerințele consumatorilor și practicile comerciale au evoluat în mod semnificativ,iar consumatorii din Europa doresc să fie mai bine informați atunci când cumpără produse alimentare.
Elaborată într-o perioadă de peste 3 ani, noua legislație va ajuta consumatorii să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la produsele alimentare pe care le cumpără. În plus, aceasta ar putea contribui la un stil de viață mai bun și la luarea de decizii mai sănătoase.Reglementările prevăd,printre alte, o mai bună lizibilitate a informațiilor (dimensiunea minimă a fontului pentru informațiile obligatorii),informații obligatorii privind alergenii conținuți de produsele alimentare care nu sunt preambalate,inclusive în cazul restaurantelor și al cafenelelor,indicarea clară a produselor congelate, precum și o cerință privind specificarea anumitor informații nutriționale în cazul majorității alimentelor prelucrate preambalate.
AUDIO: