Comisarul pentru Agenda Digitală Neelie Kroes, la Bucureşti
Comisarul Neelie Kroes a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Dan Nica despre modalităţile în care Agenda Digitală poate sprijini cetăţenii şi firmele româneşti.
Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 31 Octombrie 2013, 12:21
Comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, a participat, la Bucureşti, la conferinţa cu tema "Comunităţile viitorului" şi a vizitat expoziţia organizată în cadrul evenimentului, expoziţie ce aduce în prim plan companiile de top din România, cu proiecte emblematice în aplicarea programelor europene în domeniu.
Dar ce înseamnă această agendă digitală?
Este unul dintre cei şapte piloni pe care se sprijină Strategia Europa 2020 a Comisiei Europene.
Obiectivul acestui pilon este trasarea unui drum de parcurs de către toate statele membre în scopul de a exploata la maximum potenţialul economic şi social al tehnologiei informatice şi comunicaţiilor, mai ales a internetului, care reprezintă un instrument vital al activităţilor economice şi sociale, fie că e vorba de afaceri, muncă, joacă, nevoia de a comunica sau de a ne exprima liberi.
Audio: În România, agenda digitală este dezvoltată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Într-o traducere foarte simplă, practic astăzi şi cu atât mai mult în viitor viaţa pe pământ este imposibil de conceput, fără calculator şi internet.
În România, agenda digitală este dezvoltată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
De altfel, comisarul Neelie Kroes a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Societăţii Informaţionale, Dan Nica, despre modalităţile în care agenda digitală poate sprijini cetăţenii şi firmele româneşti pentru a obţine maximum de beneficii din utilizarea tehnologiilor digitale, în contextul unei creşteri economice pe termen lung, de care să beneficieze toţi cetăţenii.
Neelie Kroes a declarat într-o conferinţă de presă comună cu premierul la guvern.
"Vizavi de ratele de şomaj pentru tineret în Europa sunt nişte cifre inacceptabile şi vă spun că există soluţii. Avem oportunităţi de care putem profita, până în 2015 un milion de locuri de muncă care au legătură cu industria tehnologiei şi comunicaţiilor vor fi create. şi aşa cum am discutat şi cu miniştrii de resort şi împreună cu domnul prim-ministru, acele puncte de legătură lipsă care nu există acum pot fi acoperite prin această strategie şi alături de mediul privat. Aşa cum în secolul XIX Europa a fost cea care a condus economia mondială, putem ajunge din nou în acea poziţie”, a declarat Neelie Kroes.
La Bucureşti, comisarul european a avut, de asemenea, întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor din sectorul IT şi cu tineri antreprenori români.