Sesiune plenară a Parlamentului European
Europarlamentarii au miercuri pe agendă o dezbatere pe teme de politică externă, securitate şi apărare comună.
Articol de Mihaela Mihai, 02 Aprilie 2014, 10:11
Parlamentul European se reuneşte pentru două zile, în sesiune plenară, la Bruxelles.
Va fi o sesiune plenară care le va permite aleşilor să finalizeze un anumit număr de dosare şi să uşureze lucrările Reuniunii Plenare, organizată între 14 şi 17 aprilie.
Legislativul comunitar se va reuni atunci pentru ultima oară, înaintea alegerilor europarlamentare din 25 mai.
Europarlamentarii au miercuri pe agendă o dezbatere pe teme de politică externă, securitate şi apărare comună.
Audio: Sesiune plenară a Parlamentului European.
Va fi supusă apoi la vot strategia Uniunii Europene privind Iranul, dar şi un raport referitor la o propunere de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind exercitarea drepturilor Uniunii pentru aplicarea şi respectarea regulilor comerţului internaţional.
Va fi votat şi un raport referitor la accesul bunurilor şi serviciilor din ţări terţe pe piaţa internă a achiziţiilor publice a Uniunii şi procedurile de sprijinire a negocierilor referitoare la accesul bunurilor şi serviciilor din Uniune pe pieţele achiziţiilor publice din alte ţări.
Alte rapoarte supuse votului miercuri se referă la gestionarea cheltuielilor privind lanţul alimentar, sănătatea şi bunăstarea animalelor, dar şi la importul de lemne.
În acest caz, documentul este întocmit de europarlamentarul român Iuliu Winkler.
Ziua de joi va începe cu o dezbatere legată de studiile clinice cu medicamente de uz uman, după care va fi votat un raport cu privire la creşterea mobilităţii lucrătorilor prin îmbunătăţirea dobândirii şi păstrării drepturilor la pensie suplimentară.
Pe agendă figurează şi un raport referitor la propunerea de regulament privind comisioanele interbancare pentru operaţiunile de plată pe bază de card.
În această minisesiune, Parlamentul European îşi reia activitatea în aşa-numitul Hemiciclu, sala mare de plen de la sediul din Bruxelles, închisă din august 2012 pentru ample lucrări de consolidare.
În tot acest timp, aleşii au putut participa la reuniuni în alte săli ale legislativului comunitar din Bruxelles, dar şi la Strasbourg, unde este sediul oficial al Parlamentului European.